Home GÜNCEL BURSA YAPI YAŞAM FUARI VE KONGRESİ AÇILDI…

BURSA YAPI YAŞAM FUARI VE KONGRESİ AÇILDI…

- Guncellenme Tarihi: 1 Ekim 2015 15:12
10 min read
BURSA YAPI YAŞAM FUARI VE KONGRESİ AÇILDI… için yorumlar kapalı
0

TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi ve Burkon Turizm işbirliğinde Erexpo Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen “Bursa Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi” start aldı.

26 yıllık geçmişi ve tecrübesiyle ülkemizin ve dünyanın en köklü organizasyonları arasında yer alan “Bursa Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi”geniş bir katılımla kapılarını açtı. Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılışa Bursa Vali Yardımcıları İbrahim Avcı ve Selami Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, TMMOB Mimarlar Odası MYK Üyesi Oğuz Develi, Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek, İMO Bursa Şubesi Başkanı Basri Akyıldız, Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, Cezayir Türkiye Büyükelçisi LahssanBoufares, Cezayir Konut Şehir ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri RehaimiaMohamed ve SaberMohamed başta olmak üzere, akademik odalar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Tema: “Kentsel boşluğun dili”

Kongrenin açılışında konuşan Can Şimşek, Bursa Yapı ve Yaşam Fuarı ve Kongresi’nin 26 yıldır Bursa’da gerçekleşen ve bilimsel kongreyle eş zamanlı olarak devam eden neredeyse dünyadaki en uzun süreli mimarlık etkinliği olduğunu söyledi. Açılışı yapılan fuar ve kongrenin önceki yıllardan farklı olarak hem yer hem de konsept ile ilgili bazı değişikliklere gittiklerine değinen Şimşek, “Fuarın 27. yılını gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu yıl ki kongremizin temasını “Kentsel Boşluğun Dili” olarak belirledik. Özenle seçilen kongre konularımızda toplumsal mekanın kent ve kentli üzerindeki etkisi minvalinde tartışmalar yapılacaktır” dedi.

 Bursa’ya çok yakışacak…

“Bursa’nın en büyük yapı yaşam buluşması yeniden doğuyor”sloganıyla lanse ettikleri organizasyonun her yönüyle Bursa’ya yakışacağını söyleyen Şimşek sözlerini şöyle tamamladı: “Biz bu fuarla nitelikli katılımcı bekliyoruz. Bu yüzden fuarın ilk 2 günü yalnızca profesyonellere açık. Bizim hem hinterlandımızda olan Kütahya, Bilecik illeri hem de bizim yakın bölgemizde yer alan Eskişehir, Manisa, İzmir, İstanbul, Çanakkale, Kocaeli gibi illerden çok sayıda meslektaşımızı buraya getireceğiz. Burada dolu dolu bir etkinlik gerçekleştireceğiz. Bunun dışında zaten sergi ve fuarla ilgili bazı gelişmeler, yurt dışından alım heyetleri gelecek. İkili görüşmeler gerçekleştirilecek. Kongre ayağı yine aynı şekilde devam ediyor. Kısacası Bursa’ya yakışacak bir fuar ve kongre düzenledik.”

Bursa’nın markası…

Açılışta konuşan Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı da Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi’nin Bursa’nın markası ve gururu olduğunu söyledi. Avcı, “Bursa Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi 27. yaşında bu kez farklı bir konseptle kapılarını açtı. Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi Bursa’nın markası ve gururudur. Bu markayı Bursa’ya kazandıran ve yeni anlayışla yaşatan Mimarlar Odası Bursa Şubesi, Burkon Turizm ve Erexpo Fuarcılık’a teşekkür ederim.Şehirlerimizi tekrar tasarlarken onların insana benzediklerini unutmamak gerekir. İnsan gibi şehirlerin de ruhu ve kişiliğinin olduğunu akıllardan çıkarmamalıyız. Gelecek kuşaklar bizden kimliğiyle gurur duyulan şehirler kurmamızı istiyor. Bu yüzden bizlerin ve inşaat sektöründeki herkesin Bursa’nın doğasına ve tarihi dokusuna özen göstererek şehre değer katması gerekiyor.”

Bursa Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi açılışında konuşan Bursa Büyükşehir Başkan Vekili Atilla Ödünç de kentlerin insanlar gibi olduğuna vurgu yaptı. Ödünç şunları söyledi: “Yeni anlayışla düzenlenen bu fuarda bir inşaat mühendisi olarak yer almaktan mutluluk duyuyorum. Yaptığımız yapılar sadece yapı olmasının dışında yaşamla da entegre olmalıdır. Kentlerde insanlar gibidir, insanın geçtiği süreçlerden geçer. Bursa tarih kentidir. Yüzyıllar öncesi yapılan eserler hala milyonlarca insan tarafından ziyaret ediliyor. Bizler de yüzyıllarca sonrasına öyle eserler bırakmalıyız ki gelecek nesillerde bu eserleri ziyaret edebilsin.”

Fuar, yeni perspektifler yaratacak

Son olarak konuşan TMMOB Mimarlar Odası MYKÜyesi Oğuz Develi de kongre ve fuarın başarılı olmasını diledi. Mimarlar Odası olarak mesleğe, sektöre ve topluma değer katmak için çalıştıklarını belirten Develi, “Mimarlar Odası her zaman bu toplumdaki, meslekteki ve düzendeki eksikliklere yanlışlara pozitif yaklaşım göstermeye çalışıyor. Bu kongre ve fuarda da umarım mesleğe ve topluma faydalı sonuçlar çıkacaktır çünkü konu başlıkları özenle seçildi. Katılan herkese yeni perspektifler yaratmayı umut ediyoruz.”

Konuşmaların ardından fuar alanına geçen katılımcılar alkışlar eşliğinde 27. Bursa Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi’nin açılış kurdelasını kesti. Açılış kurdelasının kesilmesinin ardından fuar alanında bulunan standlar ziyaret edildi.

Bursa Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi Kamusal Alan, Kollektivizm ve Birey konu başlıklı 1. oturumla devam ediyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…