Home GÜNCEL Yalnız Kurt hizmete hazır…

Yalnız Kurt hizmete hazır…

- Guncellenme Tarihi: 7 Eylül 2015 13:07
5 min read
Yalnız Kurt hizmete hazır… için yorumlar kapalı
0

Mhp Bursa’dan 26. Dönem Bursa Milletvekilliği için tekrar aday adayı olan İbrahim Yetim, 4 Eylül’de müracaatını gerçekleştirdi.

Ailesiyle birlikte Başbuğu Alparslan Türkeş’in de mezarını ziyaret eden Yetim, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ı da makamında ziyaret etti.

MHP Genel Merkezinden aday listelerinde ilk 3 ismin değişmeyeceğine dair bir açıklama yapılmazken MHP Bursa camiasında konuşulan bu söylentiyle ilgili Büyükataman’dan bilgi alan Yetim’in konuyla ilgili açıklaması şöyle: “Genel Sekreterimiz İsmet Büyükataman bu konuyla ilgili Genel Merkezimizin bir kararı olmadığını söylüyor. Bu bilginin yanlış olduğunun altını çizdi. Hatta bu söylentilerin kimler tarafından yayıldığını da merak ettiğini dile getirdi. Adaylık sıralamasında her şeyin dikkate alınarak en sağlıklı kararı Genel Başkanın vereceğini, bu konuda partililerimizin rahat olmasını söyledi.”

Partililerin görüşlerine göre; Bursa’da 7 Haziran seçimlerinde 6 milletvekili çıkarma potansiyeli vardı, tabanın ve halkın da beklentisi bu yöndeydi. Fakat aday sıralamasından dolayı MHP’nin 3 milletvekilinde kaldığına dair yaygın bir görüş var. Yetim; “26. Dönem için daha dikkatli ve güzel bir sıralama yapılarak beklenti olan 6 milletvekilini çıkartmaya arzu ediyoruz, Genel Merkezimizin de vereceği kararların da bu sonuca yönelik olacağına inanıyoruz.” dedi.

7 Haziran seçimlerinde Bursa vekil aday listesi tepki gören MHP’nin bu seçimlerde daha dikkatli davranacağı kesin… MHP tabanının sesine bu kez kulak verecek mi, hep birlikte göreceğiz.

 İbrahim Yetim Kimdir?

1962 yılında Bursa’da doğan İbrahim Yetim, 1952 yılında Trabzon’dan Bursa’ya göç eden bir ailenin çocuğu. 5 kız çocuğu babası olan Yetim’in eşi ev hanımı. İbrahim Yetim, İlkokul, orta ve lise tahsilini Bursa’da yaptı. Kömür ticaretiyle iş hayatına atılan Yetim, 1996 yılından beri faaliyet gösteren İme inşaatın sahibi. Siyasi kariyerine 1980 öncesinde mahalle ocak başkanlığı yaparak başlayan Yetim, 1987 yılında Milliyetçi Çalışma Partisi’nin kurucu kadrosunda yer aldı. Milliyetçi Çalışma Partisi’nin Osmangazi İlçesi teşkilatının kurucu üyeliğini ve ikinci başkanlığını, kısa bir dönem başkanlığını yaptı.  Daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi’nden İl Yönetim Kurulu üyeliğinden teşkilatlardan sorumlu İl İkinci Başkanlığına kadar bir çok görevde yer aldı. Bursa’dan iki dönem Belediye Başkanlığı aday adayı, bir defa milletvekili aday adayı, bir defa milletvekili adayı oldu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’dan TEKNOFEST’e Rekor Katılım

TEKNOFEST 2024 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali çalışmaları kapsamında düzenlenen &#…