Home GÜNCEL Nilüfer’in Mükemmellik Modeli uygulamalarına İsveç’ten inceleme

Nilüfer’in Mükemmellik Modeli uygulamalarına İsveç’ten inceleme

- Guncellenme Tarihi: 20 Ağustos 2015 12:41
7 min read
Nilüfer’in Mükemmellik Modeli uygulamalarına İsveç’ten inceleme için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi’nin uyguladığı Mükemmellik Modeli’nin iyi uygulamalarını İsveç Kalite Enstitüsü mercek altına aldı. Enstitü’den bir heyet Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Tüm çalışmalarını insan odaklı yürüten, hizmette ölçülebilirliği kurum kültürüne yerleştirerek, insana hak ettiği hizmeti ölçülebilir kalitede sağlayan Nilüfer Belediyesi Türkiye’de olduğu gibi yurtdışında da dikkatleri üzerine çekiyor. İsveç Kalite Enstitüsü’nden bir heyet Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret ederek bu alanda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldı, bazı birimleri de yerinde inceledi.

bozbey

İsveç Kalite Enstitüsü Başkanı Jerry Karlsson, 5 ayrı belediyeden gelen temsilciler ile birlikte geldiği Nilüfer’de ziyaretlerine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile başladı. Başkan Bozbey basın toplantı odasında ağırladığı konuklara Nilüfer Belediyesi’nin yerel yönetimlerde bir ilk olan Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı’ndan (EFQM) aldığı Vatandaşa Değer Katma Kategorisi Başarı Ödülü’nü, yaşanan süreci ve çalışmaları anlattı.

Başkan Bozbey Nilüfer Belediyesi olarak Avrupa’da dahi hiçbir belediyenin başaramadığı bir işi inanarak, çalışarak, vatandaşların da büyük desteğiyle başardıklarının altını çizdi. EFQM Başarı ödülünü, “vatandaşa kattıkları değerle” Türkiye’ye taşıdıklarını belirten Başkan Bozbey, şöyle devam etti: “ Önce insan dedik, hizmette ölçülebilirliği kurum kültürüne yerleştirdik, dolayısıyla insana hak ettiği hizmeti ölçülebilir kalitede sağladık. Ama bu daha başlangıç. Aldığımız ödül, bir sonraki hedef için, daha kaliteli bir yaşam, daha kaliteli bir hizmet için itici bir güçtür. Nilüfer’de, okuyan, tartışan, sorgulayan, kentine ve çevresine sahip çıkan, hatta çok önemsediğimiz Mahalle Komiteleri aracılığıyla yönetime katılan, böylelikle çözüm ortağı olan bir kentli kitlesi oluşturuyoruz. Bütün bu yönetim felsefesi çevresinde planladığımız ve düşlediğimiz bir kenti oluştururken hizmetlerimizi deölçülebilir kılmak zorunluluğu söz konusuydu. Bu noktada çağdaş yönetimin anlayışının vazgeçilmez çarklarından kalite sistemi devreye girerken, sürekli iyileştirmeye odaklanan kalite süreci sayesinde Nilüfer’de hizmet standardının yükselen bir grafik sunmasını sağlıyoruz.”

Halkla beraber…

Başkan Mustafa Bozbey, kalite sürecinde tüm Nilüferliler’i birer paydaş olarak gördüklerini ve hizmetleri yaptıktan sonra değil de EFQM Modeli’nin öngördüğü gibi planlamadan önce masanın etrafında bir araya gelerek sunduklarını belirtti. Halkın memnuniyeti ve sürekli gelişme üzerine odaklanan çabaların sonucunda Nilüfer Belediyesi olarak 2013 yılının Ekim ayında, Avrupa’da dahi hiçbir belediyenin ulaşamadığı noktaya yerleştiklerini ifade eden Başkan Bozbey, “ İnsanların yaşamaktan keyif alacakları” bir kent oluşturma çabalarımız meyvelerini verdi ve belediyemiz, ‘vatandaş için kattığı değer’le bugün dünyada Avrupa Mükemmellik Başarı Ödülü’nün sahibi olan tek belediye oldu” diye konuştu.

Bu ödülü daha da geliştirerek, “Büyük Ödülü” de Nilüfer’e taşıyacaklarını inandığının da altını çizen Başkan Bozbey İsveçli konuklara “Sizin de Nilüfer’e yaptığınız bu ziyarette izlenimleriniz bizler için yol gösterici ve değer katan yönde olacaktır” dedi.

Başkan Mustafa Bozbey, konuşmasının ardından konuk heyete Nilüfer Belediyesi’nin çalışmaları hakkında sunum yaptı. Nilüfer Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Derya Özgök de Stratejik Planlama ve Süreç Yönetim Sistemi hakkında sunum yaptı. Sunumların ardından Başkan Bozbey konuk heyete Nilüfer’in sembolik anahtarını ve ipek kozadan yapılmış tablo armağan etti.

bozbey2

Konuk heyet daha sonra Bizim Ev, Dernekler Yerleşkesi, Barış Spor Salonu ve Gençlik Merkezi’ni gezerek yapılan çalışmaları yerinde görerek bilgi aldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …