Home GÜNCEL ELİNSAN, ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN YETKİ BELGESİNİ ALDI

ELİNSAN, ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN YETKİ BELGESİNİ ALDI

- Guncellenme Tarihi: 20 Ağustos 2015 12:35
3 min read
ELİNSAN, ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN YETKİ BELGESİNİ ALDI için yorumlar kapalı
0

Elinsan Grup bünyesinde faaliyet gösteren Elinsan Çevresel Deney Laboratuarı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın iş hijyeni ölçüm, test ve analizi için yaptığı denetlemeden başarıyla geçerek, yetki belgesini almaya hak kazandı. Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Elinsan Grup Yönetim Kurulu Üyesi Numan Çakır, Daha önce TÜRKAK akreditasyonu kapsamında yapılan işyeri hijyeni ölçüm, test ve analizlerinin 20 Ağustos 2015 tarihinden itibaren  yalnızca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın verdiği ön yeterlik veya yeterlik belgesine sahip olan firmalar tarafından yapılacağını söyledi.

Elinsan Çevresel Deney Laboratuarı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın iş hijyeni ölçüm, test ve analizi için verdiği yeterlilik belgesini almaya hak kazanan Türkiye’nin ilk Laboratuarlarından oldu. Yapılan denetlemenin ardından değerlendirmelerde bulunan Elinsan Grup Yönetim Kurulu Üyesi Numan Çakır, “Elinsan Grup olarak, Türkiye’de söz konusu yeterlilik belgesini almaya hak kazanan ilk firmalar arasında olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Çakır sözlerini şöyle sürdürdü;

“Daha once TÜRKAK akreditasyonu kapsamında yapılan işyeri hijyeni ölçüm, test ve analizleri, 20 Ağustos tarihinden itibaren yalnızca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın verdiği ön yeterlilik veya yeterlilik belgesine sahip olan firmalar tarafından yapılacak. Dolayısıyla bu hizmeti almak isteyen iş yerleri de sadece bakanlıktan yetki belgesi alan laboratuvarlara ölçüm yaptırmak zorunda olacaklar. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununca belirtilen iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı kapsamında çalışma ortamındaki kişisel maruziyetlere veya çalışma ortamına yönelik fiziksel, kimyasal ve biyolojik etkenlerle ilgili iş hijyeni ölçüm, test ve analizlerini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da laboratuarımızın uzman personeli tarafından yapılacaktır. Bu manada ölçüm ve analiz yaptırmak isteyen firmaların maddi ve manevi kayıplar yaşamamak için mutlaka bakanlıktan yetkili laboratuarlarla çalışmaları gerekiyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…