Home GÜNCEL Helsinki Maratonu’nda Bursa’yı ve ülkemizi başarıyla temsil etti

Helsinki Maratonu’nda Bursa’yı ve ülkemizi başarıyla temsil etti

- Guncellenme Tarihi: 17 Ağustos 2015 12:43
4 min read
Helsinki Maratonu’nda Bursa’yı ve ülkemizi başarıyla temsil etti için yorumlar kapalı
0

 

İki yaşında geçirdiği çocuk felcinden sonra ayaklarını kullanamaz hale gelen ve hayata tekerlekli sandalye ile tutunan 38 yaşındaki milli atlet Nihat Demir başarılarına bir yenisini daha ekledi. 24 Şubat 2000 de İspanya’nın Sevilla kentinde düzenlenen Claudiad de Sevilla Maratonu’nda dünya 5.si olan bedensel engelli Nihat Demir , Aritmi Sağlık Grubu sponsorluğunda katıldığı dünkü (15 Ağustos 2015) Finlandiya’nın Başkenti Helsinki’de yapılan maratonda 42.195 m.koşarak yarışmada 7. geldi.

2001’DEN BERİ MİLLİ ATLET

İspanya’da dünya 5. olduğu maratondan sonra tüm dikkatleri üzerine çeken Nihat Demir, Milli Takım Formasını da ilk defa 25 Şubat 2001’de İspanya’daki maratonda ortopedik engelli sporcu olarak katıldığı yarışmada giydi. Dünya Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) sporcusu da olan bedensel engelli Nihat Demir Aritmi Sağlık Grubu Sponsorluğu’nda son olarak Finlandiya’nın başkenti Helsinki’deki maratonlara katılmak üzere geçtiğimiz gün Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Helsinki’ye gönderildi.

ZORLU MARATONDA 7. OLDU.

40 ülkeden yüzlerce kişinin katıldığı ve dünyada önemli bir yere sahip olan Helsinki Maratonu’nda 42 bin 195 metre alanında koşan Nihat Demir, yarışmayı 7. olarak tamamladı. Önemli olanın birinci ve ya ikinci gelmek değil, bedensel engelli olarak ülkemizi başarıyla temsil etmek olduğunu söyleyen Nihat Demir” Hayatım spora başlayınca çok değişti. Kendimi artık engelli olarak görmüyorum. Kendimi statü yapmış bir sporcu olarak görüyorum. Belli bir grubu temsil ediyorum ve bu grubun benim sayemde spora başlayacağını düşünüyorum. Sporu herkese tavsiye ediyorum. Engelli olmanız başarılı olamayacağınız anlamına gelmez. Ben burada dünyanın en önemli şehrinde maratonda koştum. Öncelikle bana inanıp, beni destekleyen ve beni buraya ülkemi temsil etmek adına gönderen, sponsorum ve çalıştığım kurum Aritmi Sağlık Grubu’na Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Nuri Daştan hocama ve ekibine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Bu başarımı ülkeme hediye ediyorum” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

NOSAB’dan Eşitlik Politikası

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) tüm çalışanlarına adil ve eşit çalışma ortamını sa…