Home GÜNCEL Kardeş Boşnaklar’dan Başkan Torun’a sevgilerle

Kardeş Boşnaklar’dan Başkan Torun’a sevgilerle

- Guncellenme Tarihi: 8 Ağustos 2015 11:26
3 min read
Kardeş Boşnaklar’dan Başkan Torun’a sevgilerle için yorumlar kapalı
0

Dünya Boşnaklar Kongresi ve Dünya Boşnaklar Kongresi Türkiye Koordinatörlüğü üyeleri Bursa Balkan Kadınlar Derneği (BALKADER) Yönetim Kurulu Başkanı Hayriye Kosova’nın nezaretinde AK parti İl Başkanı Cemalettin Torun’a ziyarette bulundu.

AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Boşnak misafirlerini ağırladı. AK Parti il başkanlık binasında gerçekleşen ziyarete BALKADER, Dünya Boşnaklar Kongresi ve Dünya Boşnaklar Kongresi Türkiye Koordinatörlüğü üyeleri katıldı. Burada konuşan AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, sözlerine ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. Türk ve Boşnak halkları arasındaki kardeşliğin yüzyıllara varan bir geçmişe dayandığını belirten Torun, iki halk arasındaki bağın gün geçtikçe kuvvetlendiğini belirtti. Türkiye’nin Boşnak Halkı’nın yanında olduğunu her fırsatta verdiği desteklerle gösterdiğini anlatan Torun, “Yakın geçmişte yaşanan soykırımda Boşnak Halkı’nın en büyük destekçisi ülkemiz olmuştu ve bu destek her zaman sürecektir. Boşnak Halkı da ülkemize ve milletimize olan sevgisini her fırsatta gösteriyor. Geçmişi yüzyıllara dayanan bu dostluk inanıyorum ki sonsuza kadar sürecektir” dedi.

Bosna Halkı’nın ve dünyanın her yanındaki, Boşnaklar’ın her zaman Türkiye’nin desteğini üzerlerinde hissettiklerini belirten heyetlerin üyeleri ise özellikle AK Parti iktidarları dönemlerinde ülkelerine ve genelde de Balkanlar’a yapılan yatırımlarla hem ata yadigarı ortak kültürün yaşatılması hem de Balkanlar’ın gelişimi adına önemli adımlar atıldığını söylediler. Karşılıklı ilişkilerin devamı ile ülkelerinin gelişimine en büyük katkının yine Türkiye tarafından verileceğine inandıklarını belirten Boşnak üyeler, Türkiye sevgilerini dile getirdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …