Home GÜNCEL Ünlü oyuncu Nilüfer Belediyesi ile ortak projelere imza atacak

Ünlü oyuncu Nilüfer Belediyesi ile ortak projelere imza atacak

- Guncellenme Tarihi: 7 Ağustos 2015 16:08
6 min read
Ünlü oyuncu Nilüfer Belediyesi ile ortak projelere imza atacak için yorumlar kapalı
0

Ünlü oyuncu Mert Fırat, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret ederek Bursa’da ortak projelerin altına imza atmak istediklerini belirtti.

nilüfer1

Tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve senarist Mert Fırat, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i Halk Evi’ndeki makamında ziyaret ederek ortak proje yürütmek istediklerini belirtti. Ekibi ile birlikte ziyaret ettiği Başkan Bozbey’e Bursa ve İstanbul’daki çalışmalarından bahseden Mert Fırat, kültür-sanat alanında yaptığı çalışmaları beğeniyle takip ettikleri Nilüfer Belediyesi’nin bilgi ve tecrübelerinden de yararlanmak istediklerini söyledi.

Görükle’de çok yakında hayata geçirecekleri SanatMahal hakkında bilgi veren Mert Fırat, “Görükle’de eğitim kısmı ön planda olan, halka dokunabileceğimiz bir grup kurduk. Mahalleliyle birlikte bu sanatı yapmak istediğimiz için ismini SanatMahal koyduk. Sanat, Masal, Doğaçlama ve Tiyatro atölyeleri olmak üzere dört adet kursumuz var. Amacımız amatör ruhla profesyonel bilgiyi paylaşmak ve herkesi bunu yapabilir hale getirmek” şeklinde konuştu.

Fırat, Bursa’nın kültür-sanat etkinliklerinin yeni merkezi haline gelmesini hedefledikleri SanatMahal’ın, nitelikli tiyatro oyunlarının oynandığı yer olmanın dışında, sahnesi olmayan tiyatrolara sahne olacağını söyleyerek “Kendilerine sahne yaratamayan toplulukları buraya getirip oynatmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. “Nilüfer Belediyesi kültür-sanatta çok iyi” Kültür politikası üretmeyi hedeflediklerini belirten Fırat, “Amacımız merkezde ve kırsalda bulunan halkı tiyatroya çekmek. Nilüfer Belediyesi köklü bir kurum. Kültür-sanat alanında çok iyi işler yapıyorsunuz. Nerede ne yapmalıyız? Konusunda Nilüfer Belediyesi’nin danışmanlığını almak, bilgi ve tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz. Kırsaldan seyirci almak bizim için çok büyük bir şey. Nilüfer Belediyesi bunu iyi bir şekilde yapıyor. Birlikte entegre olup çeşitli projeler üretmek istiyoruz” dedi.

“Nilüfer’de salonlar yetmez hale geldi”

Ortak işlerin altına imza atılabileceğini belirten Başkan Bozbey de “2017 yılında başlayacağımız Masal Müzesi projemiz var. Bu projede ortak işler yapabiliriz” dedi. Nilüfer’in eğitim, bilim, spor ve kültür-sanat kenti olduğunun altını çizen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yaptıkları çalışmalardan da bahsetti. Bozbey, “Nilüfer’de tiyatro sahneleri, kültürevleri ve kültür merkezleri yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Yıllar önce müzik kurslarına başladık. Müzik eğitim çalışmalarında sanatçı yetiştireceğimizi sandılar. Biz gelecek için iyi bir izleyici yetiştirmek istedik. İlk yıllarda salonlarımız dolmuyordu ancak şimdi salonlarımız yetmez hale geldi. Gençlere ve çocuklara tiyatroyla ilgili kursların verilmesi, tiyatro seyircisini artırır. Bizim bu konudaki çalışmalarımız da sonuç verdi. Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu’na giden seyircilerin yüzde 42’sinin Nilüfer’den olması bunu ortaya koyuyor” şeklinde konuştu.

Kırsal mahallelerde meddah, ortaoyunu, tiyatro etkinlikleri düzenlediklerini anlatan Başkan Bozbey, “Kırsaldaki vatandaşlarımızı merkezde bulunan salonlarımıza getirerek, tiyatro izlettiriyoruz. Çeşitli kurs ve bilgilendirmelerle algı farklılaştırılmasının yapılması gerekiyor.

Her aileden en az bir kişinin tiyatroya gitmesini sağlamak gerekiyor. Bu konuda hedef koymak lazım. İşte o zaman aydın, özgür düşünen bireyler ortaya çıkar” şeklinde konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…