Home GÜNCEL Kent Konseyinden Kaymakam Pehlivan’a Ziyaret

Kent Konseyinden Kaymakam Pehlivan’a Ziyaret

- Guncellenme Tarihi: 6 Ağustos 2015 11:05
4 min read
Kent Konseyinden Kaymakam Pehlivan’a Ziyaret için yorumlar kapalı
0

İznik Belediye Başkanı ve İznik Kent Konseyi Başkanı Osman Sargın ve yönetim kurulu üyeleri, Kaymakam Ali Hamza Pehlivan’ı makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar dilediler.

Geçtiğimiz gün gerçekleşen ziyaret sırasında bir konuşma yapan İznik Kent Konseyi Başkanı Osman Sargın, “Size hoş geldiniz demek ayrıca Kent Konseyinin çalışmaları ile alakalı bilgi vermek istedik. Umarım İznik’i beğenip seveceksiniz. Birlikte güzel projelere imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

İznik Kent Konseyi Genel Sekreteri Havva Çandar İznik Kent Konseyi çalışmaları hakkında bilgi verdi. Genel Sekreter konuşmasında ” Başkanımız ve yönetimimiz olarak sizlere hoş geldiniz ziyaretinde bulunuyoruz. Kent Konseyi olarak çalışma gruplarımız var. Bu komitelerimiz ve gruplarımız çeşitli çalışmalar yapıyor. Çeşitli komitelerimizin içerisinde Kadın Meclisleri, Engelli Yaşam Merkezi, Gençlerimiz ve çocuklarımızdan oluşan komitelerimiz, gruplarımız da  var. Önümüzdeki günlerde bir İznik’in tanıtımı için TÜRSAB ziyaretimiz olacak. Sizleri de bu ziyarete davet ediyoruz. İznik’i en güzel şekilde tanıtmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

unnamed (39)

İznik Kent Konseyi Başkanı Osman Sargın ve yönetim kurulu üyelerine, ziyaretinden dolayı teşekkür eden Kaymakam Ali Hamza Pehlivan ise, ” Kent Konseylerinin önemli bir yapı olduğunu ve her geçen gün etkinliğini artırıyor. Kent Konseylerini, yönetime halkın daha fazla katılımının sağlanması, toplumun geniş kesimlerinin idarenin içinde bulunarak, fikir beyan etmeleri, proje sunmaları, bölgesinin kalkınması ve gelişmesine destek vermeleri açısından önemli buluyorum. Kent Konseyi kavramı, kentin kültürü, tarihi dokusu ve kentin nefes alınabilir bir kent olması için yapılan çalışmalar geliyor. Bu anlamda Kaymakamlık ve diğer kurumlar olarak kent konseyinin çalışmalarına elimizden gelen desteği vermeye hazırız” dedi.

Ziyaret esnasında İznik’te tarihi kazıları sürdüren kazı başkanlarının da yer aldı. Çini Fırınlarının kazı başkanı İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Belgin Demirsar Arlı, İznik gölünde bulunan Batık Kilisenin meydana çıkarılması için sürdürülen Sualtı arkeolojisi alanında uzman olan Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Kültür Bakanlığı Temsilcisi Onur Yıldırım’da bulundu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…