Home GÜNCEL Başkan Hayri Türkyılmaz’a, Osmangazi Rotary Kulübü’nden övgü

Başkan Hayri Türkyılmaz’a, Osmangazi Rotary Kulübü’nden övgü

- Guncellenme Tarihi: 5 Ağustos 2015 15:22
9 min read
Başkan Hayri Türkyılmaz’a, Osmangazi Rotary Kulübü’nden övgü için yorumlar kapalı
0

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Osmangazi Rotary Kulübü’nün konuğu olduğu toplantıda, Mudanyalı hemşehrileri için hayata geçirdiği ve planladığı önemli projeleri paylaştı.

Osmangazi Rotary Kulübü üyeleri, Başkan Türkyılmaz’ın projelerinin övgüye ve takdire şayan olduğunu, Mudanya’nın, Başkan Türkyılmaz yönetimi ile önemli bir şans elde ettiğini ifade ettiler. Osmangazi Rotary Kulübü’nün 1288. Haftalık Olağan Toplantısı Almira Otel’de, yapıldı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın konuk olduğu toplantıya Osmangazi Rotary Kulübü Başkanı Erol Kılıkçıer, 1.Grup Guvernör Yardımcısı Salim Erbaş, Bursa Rotary Kulübü Başkanı Ezel Zeydanlı, Mudanya Rotary Kulübü Başkanı Eray Şohoğlu, Mudanya Rotary Kulübü Üyesi Esman Nacdet Şen, Osmangazi Rotary Kulübü üyeleri katıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan Osmangazi Rotary Kulübü Başkanı Erol Kılıkçıer, Mudanya Belediyesi’nin sosyal demokrat bir Belediye Başkanı olan Hayri Türkyılmaz tarafından yönetilmesiyle, Bursa’nın denize açılan kapısı olan Mudanya’nın büyük bir şans elde ettiğini ifade etti. Kulüp Başkanı Erol Kılıkçıer, Başkan Hayri Türkyılmaz’ın gerek projeleri, gerek Mudanyalıların daha yaşanabilir bir ilçeye kavuşması amacıyla gerçekleştirdiği çalışmaları takdirle izlediklerini, bu başarının uzun yıllar devam edeceğine inandıklarını ifade etti. Kulüp Başkanı Kılıkçıer, “Başkanımız Hayri Türkyılmaz’ı ziyaretimizde, Mudanya Belediyesi tarafından Mirzaoba Mahallesi’nde yapılması planlanan Atatürk Siluetli Barış ve Özgürlük Ormanı Projesi’nden bahsetti. İlk duyduğumuzda çok heyecanlandık. Çünkü bu proje hem Türkiye’de bir ilk, hem de Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün siluetinin ağaçlarla dağlara işlenmesi açısından çok önemli.Mirzaoba Mahallesi’nde 40 dönüm alanda ağaçlarla Atatürkümüzün silueti yapılacak. Osmangazi Rotary Kulübü olarak projeye destek vermeye hazırız” diye konuştu.

“HERŞEY MUDANYALI HEMŞEHRİLERİMİZ İÇİN!”

Osmangazi Rotary Kulübü’nün konuğu olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, göreve geldiği günden bu güne, seçim döneminde söz verdiği projeleri yerine getirmenin haklı gururunu yaşadığını ifade etti. Başkan Hayri Türkyılmaz, Türkiye ve dünyada ilk ve tek olan, kendisinin de büyük bir heyecan duyarak hayata geçireceği, Atatürk Siluetli Barış ve Özgürlük Ormanı Projesi ile Mirzaoba Mahallesi’nde 180 dönümlük alanın 40 dönümünde ağaçlarla Atatürk’ümüzün siluetinin yapılacağını vurguladı. Başkan Türkyılmaz, “Türkiye ve dünyada ilk olacak bir projenin ilk fidanlarını geçtiğimiz Mayıs ayında diktik ve fidanlarımız büyümeye başladı. Burada Mudanyalı ve Bursalı hemşehrilerimiz, sivil toplum örgütleri ve isteyen herkes bir fidan dikecek. 19 Mayıs 2016’da tamamlamayı planladığımız projemiz heyete geçtiğinde, 8 bin-10 bin fitten Atatürk’ümüzün silueti görünecek. Gözlerine denk gelen yere masmavi havuzlar yapacağız, ışıklandıracağız. O masmavi gözler, Mudanya var oldukça, dünya var oldukça çakmak çakmak çakacak.

unnamed (1)

Proje kapsamında, spor alanları, sosyal donatı alanları, koşu ve yürüyüş yolları, kadınlarımızın el emeklerini sergileyecekleri, köylülerimizin doğal ürünlerini satabilecekleri stantlar ve daha birçok çalışma gerçekleştirilecek. Bu projemize destek verecek olan Osmangazi Rotary Kulübü üyelerine ve destek verecek olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum” diye konuştu. Başkan Hayri Türkyılmaz, Mudanyalı hemşehrilerimizin daha yaşanabilir bir ilçede yaşamaları için gece-gündüz demeden çalıştıklarını vurgulayarak, “Seçim döneminde demiştik ki; Mudanya’da kimse kimsesiz kalmayacak ve Mudanya’da kimse yatağa aç girmeyecek. Bu amaçla hayata geçirdiğimiz Zeytindalı Projemiz, içerik ve kapsam açısından Türkiye ve dünyada bir ilk. Zeytindalı projemiz, ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizin yardımına koşmanın yanı sıra, çevre temizliği ve daha bir çok çalışmayla örnek olmaya devam ediyor.

Mudanyalı hemşehrilerimizin daha yaşanabilir ve daha temiz bir kentte yaşamaları için dağ-tepe demeden, sahil-deniz demeden her yeri güzelleştiriyoruz. Her şey daha yaşanabilir bir Mudanya için” diye konuştu. Mudanya Belediyesi olarak Guinness Rekoru kırmaya hazırlandıklarını belirten Başkan Hayri Türkyılmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda kırmayı planladıkları rekorla, bir ilke daha imza atacaklarını ifade etti. Konuşmaların ardından Osmangazi Rotary Kulübü Başkanı Erol Kılıkçıer, Başkan Hayri Türkyılmaz’a Rotay Kulüp Flaması armağan etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aydın’a DAĞDER’de Coşkulu Karşılama

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, ziyaret ettiği DAĞDER’de büyük ilgi ve coşkuyla ka…