Home GÜNCEL Nilüfer’de kadın hayata daha yakın

Nilüfer’de kadın hayata daha yakın

- Guncellenme Tarihi: 4 Ağustos 2015 11:16
3 min read
Nilüfer’de kadın hayata daha yakın için yorumlar kapalı
0

Kırsal bölgelerde yaşayan kadınların edebiyat ve sanatla iç içe olmalarına imkan sağlayan Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından 2010 yılında hayata geçirilen “Nilüfer’de kadın hayata yakın” projesi, 2015 yılında da binin üzerinde kadının katılımıyla devam ediyor. Proje kapsamında Nilüferli kadınlar önce kitap okuyor, sonra da okudukları kitabın yazarıyla bir araya gelerek yazarın yazın dünyasını keşfediyorlar.

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün 2010 yılında elli kadınla hayata geçirdiği “Nilüfer’de kadın hayata yakın projesi”, her geçen gün artan katılımla gerçekleştiriliyor. Nilüfer’in kırsal bölgelerinde yaşayan kadınlar kitap okumanın yanı sıra çeşitli etkinliklerde de buluşarak sosyal hayatın içinde yer alıyor. Başladığı 2010 yılından beri Nilüfer’deki köy ve beldelerde yaşayan kadınlarla birlikte yürütülen proje kapsamında Nilüferli kadınlar, Ece Temelkuran, Buket Uzuner, Füruzan, Sennur Sezer, Zeynep Oral, Ayşe Kulin, Hatice Meryem‘in de içinde bulunduğu Türk edebiyatına yön veren on altı yazarla bir araya geldi.

Yazar buluşmalarında okudukları kitap ve yazarların hayatıyla ilgili merak ettiklerini soran kadınlar, kitaplarını da imzalatarak kendilerine özel kütüphanelerini oluşturma imkanı buldu. Proje sayesinde birbirleriyle olan ilişkilerini geliştiren kadınların bir kısmı birliktelikten aldıkları güçle yeni kadın dernekleri ve kooperatifler açarak ekonomik özgürlüklerini elde etti. Proje kapsamında bu yıl kadınlar 2015 Yılın Yazarı Aziz Nesin etkinlikleri kapsamında Aziz Nesin’in Sizin Memlekette Eşek Yok mu? kitabını okuyacak ve Eylül ayında Nesin Vakfı Yöneticisi Süleyman Cihangiroğlu ile buluşacaklar.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Şükrü Deviren Teşekkür Ziyaretlerine Başladı

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, hafta içi yoğun geçen hayırlı olsun ziyaretleri son…