Home GÜNCEL Kafkaslar Mustafakemalpaşa’da buluştu

Kafkaslar Mustafakemalpaşa’da buluştu

- Guncellenme Tarihi: 4 Ağustos 2015 13:11
6 min read
Kafkaslar Mustafakemalpaşa’da buluştu için yorumlar kapalı
0

Dünya’nın bir çok bölgesinde yaşayan Kafkas kökenli gençler, Mustafakemalpaşa’da buluşarak, dostluk ve kardeşlik mesajı verdi.

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 3.’sü düzenlenen Kafkas Gençlik Kampı, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı, Osmangazi Belediyesi ile İnegöl Belediyesi’nin desteği ve Orta Asya – Kafkasya Kültür Derneği’nin koordinasyonuyla başladı.

Kafkasya, Orta Doğu ve Türkiye’den 12-16 yaş grubunda 180 öğrencinin katılımıyla yapılan etkinliğin ilk gününde Karaorman ve Kömürcükadı mahallerini ziyaret eden misafir topluluk daha sonra Suuçtu Şelalesi’ni gezerek, kamp seminerine katıldı. TSO Konferans Salonu’ndaki Kafkas Gençlik Kampı seminerine; Mustafakemalpaşa Kaymakamı Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, belediye meclis üyeleri, Orta  Asya – Kafkasya Kültür Derneği Başkanı Şerif Birinç, Dünya Gürcü Müslümanlar Derneği Başkanı Kemal Tsetskhladze ve Kfarkama Çerkes Derneği Başkanı Adem Gorkeş katıldı.

Seminerde konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, geleceğe dönük bölge ve dünya barışına katkıda bulunmak üzere Kafkasya, Türkiye ve Orta Doğu’daki gençlerin Bursa’da bir araya geldiklerini söylerken, öğrenciler arasında kurulacak iyi ilişkilerin bu hedefe güçlü bir katkı yapacağını belirtti.

‘Gençler barış elçisi olacak’

Türkiye, Adigey, Gürcistan, Kabardey-Balkar Cumhuriyeti, Karaçay, Suriye ve İsrail’den kampa katılan Kafkas kökenli öğrencileri barış elçisi olarak gördüklerini dile getiren Başkan Kurtulan şöyle konuştu; ” Dünyada yaşatılması gereken bütün kültür değerlerine sahip çıkmak, farklı ülkelerin kardeş insanlarını böyle organizasyonlarda bir araya getirmek bizim görevimizdir.  Bugün, barışa, kardeşliğe, hoşgörüye ihtiyaç duyulan bir dünyada yaşıyoruz.

Yüzyıllar boyunca bu ideallerin yaşatıldığı Anadolu toprakları, bu özlemlere cevap verecek berekete sahiptir. Yurtta barış, dünyada barış ilkesinden hareketle, bizi biz yapan değerleri koruyarak, farklılıklarımıza da saygı göstererek barışı yakalayacağımıza inancım tamdır. Kampın ardından ülkelerine dönecek olan gençlerimiz, ülkemizin kültür ve barış elçisi olacaktır. Bu gönül köprüleri yıllar boyunca güzelliğe ve kardeşliğe hizmet edecektir. Kafkas Gençlik Kampı’na destek veren başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

unnamed (33)

‘Diyalog güzellik getirecek’

İnsanlar arasındaki ilişkilerin öncelikle diyalog ve iletişimle sağlanabileceğini ifade eden Kaymakam Mustafa Masatlı ise yalnız bu kanalların açık tutulması ile birlikte güzelliklerin yakalanabileceğini kaydetti.

Kaymakam Masatlı; ” Bu kamp, kültürler arasında güçlü bir etkileşimin yolunu açacaktır. Gelecekte bunun meyvelerini hep birlikte toplayacağız. Kafkas Gençlik Kampı’na destek veren kamu kurum ve kuruluşları ile STK’lara teşekkür ediyorum” dedi. Orta Asya – Kafkasya Kültür Derneği Başkanı Şerif Birinç de Kafkas örf ve adetlerini yaşatmak ve tanıtmak amacıyla düzenlenen kamp ve şölen programının gençler arasında güçlü bir iletişim sağlanmasına vesile olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. 2-9 Ağustos 2015 tarihleri arasında devam edecek olan Kafkas Gençlik Kampı, misafir grupların ziyaret, gezi, seminer ve folklorik etkinliklerine sahne olacak.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …