Home GÜNCEL Keles’te eğitime yurt desteği

Keles’te eğitime yurt desteği

- Guncellenme Tarihi: 30 Temmuz 2015 12:26
4 min read
Keles’te eğitime yurt desteği için yorumlar kapalı
0
YAPIMINA YILLAR ÖNCE BAŞLANAN ANCAK BİR TÜRLÜ TAMAMLANAMAYAN KELES’TEKİ KIZ ÖĞRENCİ YURDU, BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN DEVREYE GİRMESİYLE YENİ EĞİTİM DÖNEMİNE YETİŞTİRİLECEK.

Yapımına yıllar önce başlanan ancak bir türlü tamamlanamayan Keles’teki kız öğrenci yurdu, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin devreye girmesiyle yeni eğitim dönemine yetiştirilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kaba inşaatın büyük ölçüde tamamlandığını belirterek, 110 öğrenci kapasiteli yurdu yeni eğitim dönemine yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Eğitimde kalite çıkasını yükselten Büyükşehir Belediyesi, benzer çalışmaları merkeze yeni bağlanan 10 ilçede de hayata geçiriyor. Keles ilçesinde yapımına yıllar önce başlanan ancak bir türlü tamamlanamayan Kız Öğrenci Yurdu için bölgeden gelen talepler üzerine Büyükşehir Belediyesi devreye girdi. Toplam 110 öğrenci kapasiteli 5 katlı binanın yeni eğitim dönemine yetiştirilmesi için hummalı bir çalışma başlatılırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke ile birlikte inşaat sahasında incelemelerde bulundu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehir merkezinde olduğu gibi tüm ilçelerde de eğitim konusunda hiçbir masraftan kaçınmadıklarının altını çizdi. Keles’te de tamamlanamayan yurt binasının bir an önce hizmete açılması için kendilerinden talepte bulunulduğunu hatırlatan Başkan Altepe, “Okullar bölgesinde yapımına başlanan ancak tamamlanamayan yurt binası ile ilgili çalışmalara hız verdik. Yurt binası bölgenin en önemli taleplerinden biriydi. Çalışmalarda son aşamaya gelindi. Kaba inşaat tamamlandı, ince işçilikler de devam ediyor. Burada yoğun bir faaliyet var. Güzel bir yurt olacak. İnşallah yeni eğitim dönemine yetiştireceğiz” dedi.
Yurt binasının da tamamlanmasıyla okullar bölgesinin tam bir eğitim kampüsü haline geleceğini hatırlatan Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke de Büyükşehir Belediyesi’nin 1 milyon TL’lik yatırımı ile hayat bulan yurt binasının ilçede eğitim anlamında önemli bir eksikliği gidereceğini söyledi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Hitachi Astemo Türkiye’nin Genel Müdürü Mesut Sancaklı Oldu

27 ülkede yaklaşık 140 tesiste 90.000 kişiyi istihdam eden global bir otomotiv teknoloji ş…