Home GÜNCEL İMSİAD, MUDANYALI MÜTEAHHİTLERİN DE SESİ OLDU…

İMSİAD, MUDANYALI MÜTEAHHİTLERİN DE SESİ OLDU…

- Guncellenme Tarihi: 25 Kasım 2016 15:30
10 min read
İMSİAD, MUDANYALI MÜTEAHHİTLERİN DE SESİ OLDU… için yorumlar kapalı
0

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD), ilçe müteahhitleriyle buluşmaya devam ediyor. İMSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri bu kapsamda önceki gün Mudanyalı müteahhitlerle bir araya geldi.

Bursa müteahhit ve inşaat sanayicilerinin çatı örgütü olarak İMSİAD, Bursa ve Türkiye paydasında değer üretme gayretini Mudanya için de seferber etti. Geçtiğimiz günlerde Mudanya’da Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Mudanyalı müteahhitlerle bir araya gelen İMSİAD Yönetimi ve Üyeleri, Mudanya için yapılabilecekler konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Plan tekrar uygulanacak…

Yoğun katılımla gerçekleşen toplantıda açılış konuşmasını yapan İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, iptal edilen Güzelyalı imar planının Belediye Meclisi’nden geçtiği ve tekrar uygulanabileceği müjdesini verdi. Mescioğlu: “Sağolsun Büyükşehir Belediyemiz ve Mudanya Belediyemizin iş birliği sayesinde, daha önceden iptal olan ve Mudanya’dan konut alan vatandaşlarımızı çok büyük sıkıntıya sokan mahkeme kararı iptal edildi ve planlar tekrar kullanılır hale geldi. Mudanyamıza hayırlı uğurlu olsun.”

Fuardan sonra 3.lüğe yerleştik…

Konuşmasını sürdüren İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, İMSİAD’ın son dönem yaptığı projelerle Bursa inşaat ve gayrimenkul sektörüne çok büyük katkılar sunduğunu dile getirdi. İMSİAD’ın öncülüğünde bu yıl ilk kez düzenlenen Bursa Gayrimenkul Fuarı’ndan sonra yabancılara satılan konut satışında artış olduğunu dile getiren Mescioğlu: “Bursa Gayrimenkul Fuarı, sektörümüze çok büyük bir heyecan kattı. Aynı zamanda kazanç da sağladı. Bugüne kadar yapı fuarlarında sadece ziyaretçi olan müteahhitler, İMSİAD ile artık fuar katılımcısı olarak müşterilerine doğrudan ulaşabildiler. Bursalı hemşerilerimiz de birbirinden seçkin müteahhit firmaları kıyaslayarak konut almak gibi daha önceden sahip olmadıkları bir imkana kavuştular. Bursa fuardan önce yabancılara yapılan satışlarda 5. sıradayken fuardan sonra Aydın ve Muğla’yı geride bırakarak 3.lüğe yerleşti” ifadelerini kullandı.

Pasaportlarınızı hazırlayın…

Ülkemizin önemli fuar firmalarının ileriki dönemde Bursa’da gayrimenkul ve konut fuarı düzenlemek için İMSİAD’ın kapısını çaldıklarını belirten Mescioğlu: “Ayrıca birçok fuar firması gelip burada gayrimenkul ve konut fuarı yapmak istediklerini söylüyorlar. Demek ki çok etkili olmuşuz ki, böyle bir taleple bizlere geliyorlar. Ama bizler bununla da kalmayacağız, üyelerimizi uluslararası gayrimenkul fuarlarına da götüreceğiz, onların dünya ile entegre olmalarına katkı sağlayacağız. İMSİAD olarak Bursa’nın ve müteahhitlerimizin dünyaya açılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şimdiden hepinize söylüyorum, hazırlıklarınızı yapın, pasaportlarınızı hazırlayın” dedi.

İlk 6 ayda Bursa’daki konut satış istatistiklerini de paylaşan Mescioğlu sözlerini şöyle noktaladı: “Bursa’da konut satışlarına baktığımızda, ilk 6 ayda 24 bin 935 konut satışının gerçekleştiğini görüyoruz. Geçtiğimiz yıla göre yüzde 29’un üzerinde bir artış söz konusu. Bu sayı ülke genelinde yüzde 21 civarında. Bursa konut satışındaki artışta lider konumunda”.

Mudanya asla sanayi kenti olamaz…

Mescioğlu’nun konuşmasının ardından sözü alan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da, meclisteki kararın hayırlı olmasını diledi. Türkyılmaz şunları söyledi: “Farklı partilerden de olsak Bursa’nın ve ilçemizin menfaatleri için bir araya gelebiliyoruz. Bu iş birliğine hepimizin ihtiyacı vardır ve takdire şayandır. Bu kararın Mudanya’daki inşaat firmalarımızın önünü açacağını düşünüyoruz.” Mudanya’nın cazibesini en üst seviyeye çıkarmak istediklerini dile getiren Türkyılmaz sözlerini şöyle noktaladı: “Son 1 yıl içerisinde Bursa’da değeri ve cazibesi en çok artan ilçe Mudanya oldu. Ama bu gelişimi de planlı ve kontrollü yapmamız gerekiyor. Mudanya asla sanayi kenti olamaz. Eğitim, tarım ve turizm kenti olmalı. Bu 3 ana madde için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Mudanya’nın gelişmesi bu 3 ana maddeye bağlı. Mudanya bugüne kadar iyi tanıtılmadı ama artık daha iyi tanıtılacak Mudanya Türkiye kenti olmaktan öte dünya kenti olacaktır”.

Bu karar Mudanya’nın önünü açacaktır…

Hem İMSİAD Üyesi olan hem de Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olan Atilla Ödünç, idari mahkemenin iptal ettiği kararla ilgili müjdenin detaylarını paylaştı. Ödünç şunları söyledi: “1/5000 ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planları idari mahkeme tarafından iptal edilmişti. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Mudanya Belediyesi ortak çalışma yaparak komisyonlar kurdu ve bu planları tekrar inceledi. Tekrar düzenleme yapılarak karar meclise sunuldu. Geçtiğimiz günlerde yapılan Bursa Büyükşehir meclis toplantısında da 1/5000 ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planları tekrar kabul edilmiştir. En geç 1 ay içerisinde tekrar uygulamaya girecektir. Bu karar, hem Bursa’nın hem de Mudanya’nın önünü açan bir karar olacaktır.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aktaş’a Gürsu’da Sevgi Seli

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gürsu Kent Meydanı’nda binlerce vatandaş t…