Home GÜNCEL ‘Ulaşan Kent Bursa’nın Kazananları Belli Oldu

‘Ulaşan Kent Bursa’nın Kazananları Belli Oldu

- Guncellenme Tarihi: 28 Temmuz 2015 12:03
6 min read
‘Ulaşan Kent Bursa’nın Kazananları Belli Oldu için yorumlar kapalı
0
BURULAŞ VE BURSA FOTOĞRAF SANATÇILARI DERNEĞİ (BUFSAD) İŞ BİRLİĞİ İLE GERÇEKLEŞTİRİLEN ‘ULAŞAN KENT BURSA FOTOĞRAF YARIŞMASI’NIN KAZANANLARI BELLİ OLDU.

BURULAŞ ve Bursa Fotoğraf Sanatçıları Derneği (BUFSAD) iş birliği ile gerçekleştirilen ‘Ulaşan Kent Bursa Fotoğraf Yarışması’nın kazananları belli oldu. 123 kişinin 228 eserle katıldığı yarışmada dereceye girenleri tebrik eden BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, “Yarışma ile şehrimiz ve ulaşım araçları hem sanatçı gözüyle belgelendi, hem de güzel bir arşiv ortaya çıktı” dedi.
Bursa’nın ulaşım şirketi BURULAŞ ile BUFSAD paydaşlığında gerçekleştirilen ve temasını şehir içi ile şehirlerarası ulaşım araçları ışığında Bursa’nın oluşturduğu ‘Ulaşan Kent Bursa’ fotoğraf yarışmasının kazananları jüri tarafından belirlendi. Yarışmaya katılan fotoğrafçılar Hafif Raylı Sistem, İpek Böceği, şehir içi otobüs, nostaljik tramvay, Bursa Deniz Otobüsü, Deniz Uçağı ve Helitaksi gibi BURULAŞ’a ait olan ulaşım araçlarını fotoğrafladı. BURULAŞ Pazarlama ve Yolcu İlişkileri Müdürü Nur Köse, Kalite Müdürü Aysun Durna, BUFSAD Başkanı İlhan Özer, Fotoğraf Sanatçısı Dr. Ömer Yağlıdere ve U.Ü. Eğitim Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Güven Aktaş seçici kurulunun Bursa ve Türkiye genelinden toplam 335 eserin değerlendirmeye aldığı yarışmada; Ahmet Çetin birinci, Ahmet Çetintaş ikinci ve Bülent Suberk üçüncü seçildi.
1 Nisan-1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen yarışmanın birincisi 3000, ikincisi 2000, üçüncüsü ise 1000 TL değerindeki para ödülünün sahibi oldu. Eser sahiplerine ödülleri, BURULAŞ’ın Heykel’deki sosyal tesislerinde takdim edildi. Ödül töreninin ardından jürinin belirlediği 20 eser için Tayyare Kültür Merkezi’nde sergi düzenlendi. 1 hafta boyunca ziyarete açık kalacak sergi, daha sonra Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne aktarılarak daha uzun süre ziyaret edilmesi sağlanacak. İlk 3’e giren fotoğrafçıların eserleri, imzalarıyla birlikte ayrıca Bursa’nın ulaşım kartı BursaKart’ı da süsleyecek.

BURULAŞ VE BURSA FOTOĞRAF SANATÇILARI DERNEĞİ (BUFSAD) İŞ BİRLİĞİ İLE GERÇEKLEŞTİRİLEN ‘ULAŞAN KENT BURSA FOTOĞRAF YARIŞMASI’NIN KAZANANLARI BELLİ OLDU. (İHA/BURSA-İHA)
“DÜN KARDA GİDEN KIZAKLI AT ARABASI, BUGÜN AL RENKLİ İPEKBÖCEĞİ”
Bir şehrin estetik yüzünü tarihi eserler kadar o şehrin ulaşım enstrümanlarının da oluşturduğuna dikkat çeken BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, “Tabii bu enstrümanlar gerek çağın gelişen teknolojilerinden dolayı bir yandan yenilenirken diğer yandan da ihtiyaçlar dahilinde artırılmaktadır. Öyle ki dün Atatürk Caddesi’nde karda kızaklı at arabası giderken, bugün aynı yolda tamamen yerli üretim olan al renkli İpekböceği tramvayımız ilerlemektedir. İşte bu noktada BURULAŞ olarak, BUFSAD ile düzenlediğimiz bu değerli yarışmayla şehrimizin bu güzel ulaşım enstrümanları, hem sanatsal bir gözle belgelensin hem de tarihi de tanıklık etsin istedik” diye konuştu. Eserlerin arşiv niteliğinde çalışmalar olduğunu da hatırlatan Fidansoy, yarışmaya katılanlara ilgilerinden dolayı teşekkür etti.
BUFSAD Başkanı İlhan Özer ise, faal bir STK olduklarını kaydederek, başta Bursa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere yerel yönetimlerle çok sayıda faaliyete imza attıklarını hatırlattı.

Kaynak:Hürriyet.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…