Home GÜNCEL Gençlik Merkezi hizmete girdi

Gençlik Merkezi hizmete girdi

- Guncellenme Tarihi: 27 Temmuz 2015 10:06
7 min read
Gençlik Merkezi hizmete girdi için yorumlar kapalı
0

Gemlik Belediyesi’nin Sosyal ve Kültürel Yatırımlar Kapsamında yaptığı “Engürücük Mahallesi Gençlik Merkezi” görkemli bir törenle hizmete girdi.
Engürücük Camii altında açılışı yapılan Gençlik Merkezinde, Masa Tenisi, Bilardo, Langırt, Satranç oyun alanları ve ekipmanları ile Kitap Okuma bölümleri bulunuyor. Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Vedat Büyükgölcigezli, Ahmet Avcı ve Kadir Erol’un yanı sıra Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin ve Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı açılışa Mahalle halkı da büyük ilgi gösterdi. “Engürücük Mahallesi Bizim Vitrinimizdir” diye konuşmasına başlayan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Bursa-İstanbul Karayolu’nun geçiş noktasında kalan mahalleye büyük önem verdiklerini belirtti.

Bugüne kadar el atılmayan Mahalle girişini düzenleme çalışmalarını anlatan Refik Yılmaz, yeşillendirilen ve tanzim edilen Mahalle Meydanının Engürücük’e yakışır hale getirildiğini bildirdi. Engürücük İlkokulu’nun yanı sıra, Narlı, Haydariye, Karacaali, Şahinyurdu ve Cihatlı Mahallesi okullarının da restore edildiğini hatırlatan Refik Yılmaz, bu okullarında Müftülük, Halk Eğitimi Merkezi ve Mahalle Halkı tarafından çok amaçlı kullanılabileceğini açıkladı. “Şehirde ne varsa Köylerde de o olacak” diye üç yıl önce kolları sıvadıklarını anımsatan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Katırlı, Şahinyurdu, Adliye Futbol sahalarının tamamlandığını, Muratoba Futbol sahası çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti. Gemlik’in her mahalle ve sokağında değişimin devam ettiğini vurgulayan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Büyük Kumla Barajı, Bölge Hastanesi gibi büyük yatırımların yanı sıra özel sektör işbirliği ve Gemlik Belediyesi’nin katkılarıyla ilçeye 80 yılda yapılan derslyik sayısı kadar üç yıl içinde okul kazandırdıklarını ifade etti.

unnamed (2)

İstanbul-İzmir Otobanı yatırımını asrın yatırımı olarak nitelendiren Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 4 ay sonra Engüarücük-İstanbul arasının 45 dakikaya ineceğini müjdeledi. Mudanya yolu genişletme çalışmaları ve Gemlik şehir içi alternatif yol çalışmalarının yanı sıra, alt yapı ve dere rekreasyon çalışmalarını da Engürücüklülere anlatan Refik Yılmaz, büyük hizmet ve yatırımlarla Gemlik’in yanı sıra tüm mahallelerinin marka değerinin artığını ve ilçenin tamamının cazibe merkezi haline gelmeye başladığını söyledi.

Gemlik Kaymakamı Cahit Işık’ta, hizmet, yatırım ve çalışmaların yanı sıra çocuklar ve gençlere yönelik yatırımlar adına Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ı tebrik ettiğini dile getirerek, bu yatırımlara sahip çıkılmasını ve boş bırakılmamasını istedi. Türkiye üzerine oynanan oyunlara da dikkat çeken Kaymakam Cahit Işık, bu oyunlara gelinmemesi için gençlerin iyi eğitilmesi gerektiğini savunarak, bu yatırımların da bu amaca kutsal biçimde hizmet verdiğini sözlerine ekledi. Engürücük Mahallesi Muhtarı Mustafa Bilgiç’te, hem meydan çalışması, hem okul restoresi hem de gençlik merkezi adına Refik Yılmaz’a teşekkür etti.

unnamed (3)

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, dualarla açılan Gençlik Merkezinde gençlerle masa tenisi ve bilardo oynayıp, onlara Bursa Spor Forması hediye etti. Refik Yılmaz, mahallelerdeki gençlik merkezleri sayısını artıracaklarını müjdeledi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Kestel Belediyesi’nden 2 Milyon 807 Liralık Sosyal Destek

Kestel Belediyesi, bakkallardaki ve okul kantinlerindeki veresiyeler ile elektrik ve su bo…