Home GÜNCEL Abdal Kültür Merkezi Açılıyor

Abdal Kültür Merkezi Açılıyor

- Guncellenme Tarihi: 27 Temmuz 2015 16:16
3 min read
Abdal Kültür Merkezi Açılıyor için yorumlar kapalı
0
OSMANGAZİ BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİDEN AYAĞA KALDIRILAN ABDAL KÜLTÜR MERKEZİ, AĞUSTOS AYINDA HİZMETE AÇILIYOR.

Osmangazi Belediyesi tarafından yeniden ayağa kaldırılan Abdal Kültür Merkezi ağustos ayında hizmete açılıyor.
Tarihi ve kültürel mirasın ayağa kaldırılıp gelecek nesillere aktarılması adına yürüttüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekleyen Osmangazi  Belediyesi, yıllarca tahıl ambarı olarak kullanılan Abdal Kültür Merkezi’ni, Bursa’da kültür ve sanatın nabzının atacağı bir merkeze dönüştürdü. İçerisinde sanat galerisi, eğitim alanları, atölyeler, kütüphane, sergi-sunum ve konferans salonları yer alacağı Abdal Kültür Merkezi, birçok kültür ve sanat faaliyetine ev sahipliği yapacak.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, atıl durumdaki tarihi bir mekanı daha eski ihtişamlı günlerine kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Abdal Kültür Merkezi’nde restorasyon çalışmaları tamamlandı. Şuanda son rötuşlar yapılıyor. Çevre düzenleme ve temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Abdal Kültür Merkezi’ni ağustos ayı içerisinde hizmete açmayı planlıyoruz. Burası, tarihi kimliğin ortaya çıktığı bir mekan olacak” dedi.
Abdal Kültür Merkezi’nin yine Osmangazi Belediyesi tarafından restore ettirilen Ördekli Kültür Merkezi’ni tamamlayan bir mekan olacağını kaydeden Başkan Dündar, “Abdal Kültür Merkezi de, Bursa’nın tarihi miras listesindeki yerini almaya hazır. Sanatsal ve kültürel faaliyetlerin dışında gençlerimiz, bu tarihi mekanda kitap okuyup araştırmalarını yürütebilecekler. Yepyeni bir kültür merkezini vatandaşlarımızın hizmetine sokacak olmaktan dolayı mutluyuz” dedi.

Kaynak:Hürriyet.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Vatandaşlardan Başkan Aydın’a Büyük İlgi

31 Mart Yerel Seçimlerinde Osmangazi Belediye Başkanı seçilmesinin ardından makamının kapı…