Home GÜNCEL Rotary’nin Mücadelesi İle Nijerya’da Çocuk Felci bitti

Rotary’nin Mücadelesi İle Nijerya’da Çocuk Felci bitti

- Guncellenme Tarihi: 25 Temmuz 2015 15:22
3 min read
Rotary’nin Mücadelesi İle Nijerya’da Çocuk Felci bitti için yorumlar kapalı
0

DÖNEM BAŞKANI DR. REHA AKIN, ÇOCUK FELCİ HASTALIĞININ BU YIL TEMMUZ AYI İTİBARİYLE NİJERYA’DA DA SONA ERDİĞİNİ DUYURDU.

Dünyada çocuk felci hastalığını önleme çalışmalarında mutlu sona çok yaklaşıldı. Rotary 2440. Bölge Federasyonu Dönem Başkanı Dr. Reha Akın, çocuk felci hastalığının bu yıl Temmuz ayı itibariyle Nijerya’da da sona erdiğini duyurdu. Akın, hastalığın halen devam ettiği Pakistan ve Afganistan’daki çalışmalara hız verildiğini en kısa sürede bu ülkelerde de sonuç alacaklarını söyledi.
Rotary’nin ilk kez 1985 yılında dünya üzerinde çocuk felcini önlemek için çalışma başlattığını söyleyen Rotary 2440. Bölge Federasyonu Dönem Başkanı Dr. Reha Akın, o tarihten bu güne kadar Rotary Vakfı bünyesinde oluşturulan fonda toplan 4 milyar doların hastalıkla mücadeleye harcandığını ifade etti. Dr. Akın, “Tüm dünyadaki Rotaryenler ve bağışçı kuruluşlardan sağlanan gelirler hastalığın görüldüğü ülkelerdeki çocukları aşılamak için kullanıldı” dedi.
1985 yılından bu güne kadar dünyanın çeşitli ülkelerindeki yaklaşık 200 milyon çocuğun aşılandığını söyleyen Dr. Reha Akın, “Son 3 yıldır hastalık sadece Afganistan, Pakistan ve Nijerya’da vardı. Dün sevindirici bir haber aldık. Nijerya’da bu hastalık tamamen ortadan kalktı” dedi.
Hastalığın sadece Afganistan ve Pakistan görülmeye devam ettiğini belirten Dr. Reha Akın, bu ülkelerde de hastalığın bitirilmesi için aynı azimle çalışmaya devam edeceklerini de vurguladı.
Akın, son günlerde Türkiye’de yaşanan terör olaylarına da dikkat çekti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…