Home GÜNCEL Bursa konut satışı artışında ilk sırada

Bursa konut satışı artışında ilk sırada

- Guncellenme Tarihi: 25 Temmuz 2015 10:57
3 min read
Bursa konut satışı artışında ilk sırada için yorumlar kapalı
0

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan yılın ilk 6 aylık dönemine ilişkin konut satış verilerini değerlendiren İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, “Bursa, ülkemizin en çok konut satılan 5 ili arasında, konut satış oranındaki artış bakımından ilk sırada yer almaktadır. ” dedi.

Bu yılın Ocak-Haziran ayları arasındaki 6 aylık dönemde Bursa’da toplam 24 bin 935 konut satışı gerçekleştirildiğini, geçen yılın aynı döneminde Bursa’daki konut satışının ise 19 bin 309 olduğunu sözlerine ekleyen Mescioğlu, “Bu yılın ilk 6 ayında Bursa’daki konut satışlarında yüzde 29.1’lik artış meydana gelmiştir. Bu artış oranı İstanbul’da yüzde 15, Ankara’da yüzde 22.2, İzmir’de yüzde 20.4 ve Antalya’da ise yüzde 15.4 düzeyindedir. Buna göre en çok konut satılan ilk 5 il arasında konut satışı artış oranının en yüksek olan il Bursa’dır. Bu durum Bursa’daki konut piyasasının hareketliliğini ve Bursa’nın cazibesini devam ettirdiğini göstermektedir” şeklinde konuştu.

Yılın ilk 6 ayında İstanbul’da 122 bin 573, Ankara’da 74 bin 424, İzmir’de 39 bin 432, Antalya’da 33 bin 548 ve Bursa’da 24 bin 935 konut satıldı.

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya MescioğluBursa’da bu yılın Haziran ayındaki konut satışının da geçen yılın Haziran ayına göre yüzde 29 oranında artış göstererek 3 bin 257’den 4 bin 200’e yükseldiğini bildirdi.

TÜİK’in açıkladığı veriler arasında yer alan yabancılara konut satışlarını da değerlendiren İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, “Bursa yabancıların en çok konut satın aldığı iller arasındaki üçüncülüğünü yılın ilk yarısında korumuştur. İlk 6 ayda Bursa’da yabancılara 676 adet konut satılmıştır” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…