Home GÜNCEL Gençlerin 15. kamp ateşi sevinci

Gençlerin 15. kamp ateşi sevinci

- Guncellenme Tarihi: 24 Temmuz 2015 14:50
5 min read
Gençlerin 15. kamp ateşi sevinci için yorumlar kapalı
0

Bursalı çocuklara kentlilik ve doğa bilincini aşılamayı hedefleyen ve bu yıl 15.’si düzenlenen Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin kamp ateşini yakmasıyla başladı. 12 Eylül tarihinde sona erecek kamp boyunca 8 dönemde yaklaşık 1000 öğrenciyi ağırlayacaklarını belirten Başkan Altepe, doğal ortamda yapılan kamp sayesinde çocuklara kentlilik ve doğa bilinci kültürünün aşılanacağını söyledi.

Tam donanımlı kamp

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği ilköğretim okullarının 4. sınıfını tamamlayan öğrencilerin katıldığı eğitim kampı, şehir merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Yiğitali Köyü’nün Gölpınarlar Mevkii’nde start aldı. Büyükşehir adına Belediyespor Kulübü’nün koordinasyonunda gerçekleştirilen kamp, çocukların 1 günlerini en güzel şekilde geçirmeleri için tüm detaylar düşünülerek hazırlandı. Yemekhane, mutfak, futbol, hentbol, badminton, masa tenisi, satranç, basketbol ve bocce sahaları ile voleybol oyun alanlarının bulunduğu kamp alanında, başta doğa sporları, kampta trekking, halk oyunları, drama, satranç, İngilizce ve çeşitli dallarda spor etkinlikleri planlandı. Ayrıca kampa katılanlar için dönem boyunca her Çarşamba günü kültür gezileri düzenlenecek.

Kentlilik ve doğa bilinci kültürü aşılanacak

Kamp ateşini yakarak açılışı gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, doğal ortamda organize edilen etkinlik sayesinde gençlerin kentlilik ve doğa bilinci kültürü edineceğini ifade etti. Temiz hava ve temiz doğada seçkin hocalarla yapılan kampın hayırlar getirmesini dileyen Başkan Altepe, Bursa ve Türkiye’nin geleceği olan gençlerin en güzel şekilde yetişmesi ve gelişimlerini tamamlaması için belediyenin tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi. Kamp boyunca katılımcı öğrencilerin 1’er haftalık periyotlarla 8 dönemde birlikte hareket edeceğini, birlikte yatıp kalkıp birlikte spor yapacağını, eğleneceğini belirten Başkan Altepe, ek etütlerle gençlerin topluma daha iyi uyum sağlayacağını anlattı. Kendilerinin de bu tür yollardan geçtiğini, askerlik ve diğer organizasyonlarla topluma maksimum oranda entegre olduklarını söyleyen Başkan Altepe, “Bu kamptan büyük deneyimler ve birikimlerle ayrılacağınıza inanıyorum. Çünkü bizler de bu ortamlardan geçtik. Her şey sizin öğrenmeniz, kendinizi geliştirmeniz üzerine kuruldu. Bursa’nın en güzel yerinde, şartların en iyisi sizler için oluşturuldu” dedi.

Bu yıl 15.’si düzenlenen kampın açılışına, Makedonya’nın Üsküp Bölgesi’nde 160 yıl boyunca eğitim veren ve tadilatı Bursalı işadamlarınca gerçekleştirilen Tefeyyüz Okulu’ndan öğrenciler de katıldı. Açılışta miniklerden oluşan ekipler, halk oyunlarıyla renkli görüntüler oluşturdu. Karagöz emir Sultan İpekböceği Çınar Sınıfları grubu, sahne alarak ilahiler okudu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

BAREM’de 23 Nisan Coşkusu

Osmangazi Belediyesi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi (BAREM) bünyesinde eğitim gören engel…