Home GÜNCEL Büyükşehir Stadyumu 22 Ağustos’ta açılıyor

Büyükşehir Stadyumu 22 Ağustos’ta açılıyor

- Guncellenme Tarihi: 24 Temmuz 2015 13:41
4 min read
Büyükşehir Stadyumu 22 Ağustos’ta açılıyor için yorumlar kapalı
0

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 220 milyon TL’lik bütçesiyle Bursa belediye tarihinin en büyük yatırımı olan Büyükşehir Stadyumu’nun 22 Ağustos’ta resmen açılacağını söyledi.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı olağan toplantısı, Çarşamba’daki eski İl Özel İdaresi binasında gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe başkanlığında yapılan toplantıda, Büyükşehir Stadyumu ve ulaşıma yapılan zam gündeme geldi.

İlk maç Gaziantepspor’la
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Stadyumu’nun 22 Ağustos’ta açılacağını bildirdi. 220 milyon TL’lik bütçesiyle Bursa belediye tarihinin en büyük yatırımı olan projenin nihayete ulaştığını ve açılışla ilgili son hazırlıkların yapıldığını kaydeden Başkan Altepe, “İç düzenlemeler hemen hemen tamamlandı. Skorboard montajları önümüzdeki hafta bitiyor. 1 hafta 10 gün içerisinde maç oynanabilecek duruma gelecek. 22 Ağustos’ta Gaziantepspor’la ilk maçı burada oynayacağız. İnşallah Bursa’ya da Bursaspor’a da hayırlar, şampiyonluklar getirir” dedi.

“Ulaşım zammı zorunlu”
Başkan Altepe, konuşmasında Bursa’da yapılan ulaşım zammına da değindi. Zam oranlarının enflasyon oranları doğrultusunda belirlendiğini kaydeden Başkan Altepe, yüzde 9.2’lik enflasyon oranına karşılık yüzde 8.2 oranında zam kararı alındığını söyledi. Bunun gayet normal ve ‘Ulaşılabilir bir Bursa’ doğrultusunda atılan bir adım olduğunu belirten Başkan Altepe, “İstisnasız Bursa’nın her tarafına her alanda hizmet götürüyoruz. İşimizi devam ettirebilmek için buna mecburuz. Tüm ilçelere hatta mahalle ve köylere bile otobüs seferleri koyuyoruz. Çünkü ulaşım lokomotiftir. Ulaşılabilir olursanız gelişirsiniz. Tüm gücümüzle bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Ulaşıma zam yapıyoruz çünkü artan işletme masraflarını çıkartmamız gerekiyor. Çalışan araçların yakıt parasından otobüs şoförü maaşına, diğer giderlere kadar bunları korumamız gerekiyor” dedi. Başkan Altepe, birey ulaşımda yüzde 8.2’lik zamma karşın aylık Bukart ücretlerinde yüzde 4’lük indirim yaptıklarını hatırlattı.
Başkan Altepe, ağustos ayında tatile girecek meclisin eylül ayında yeni belediye binasında toplanacağını açıkladı. Alınan kararların ardından meclis, aylık tatile girdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…