Home GÜNCEL MESCİOĞLU: “İNŞAAT SEKTÖRÜ İÇİN YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR”

MESCİOĞLU: “İNŞAAT SEKTÖRÜ İÇİN YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR”

- Guncellenme Tarihi: 22 Temmuz 2015 12:49
3 min read
MESCİOĞLU: “İNŞAAT SEKTÖRÜ İÇİN YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR” için yorumlar kapalı
0

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi ile İran arasında ambargonun kaldırılmasına yönelik anlaşmaya varılması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bursa inşaat sektörünün güçlü müteahhit ve inşaat sanayicilerinden oluşan İMSİAD olarak, Türkiye ile İran arasındaki dış ticaretin katlanarak artacağını ifade eden Namık Ziya Mescioğlu, anlaşma ile birlikte inşaat sektörü için yeni bir dönemin başlayacağını vurguladı.

Sınır komşumuz İran’a uygulanan ambargonun kalkmasına yönelik anlaşmanın sağlanmasıyla birlikte tüm sektörlerde olduğu gibi inşaat sektöründe ve de Van gibi İran’a açılan kapımız konumundaki illerimiz için de yeni bir dönem başlamış oldu. Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, İran’da inşaat sektörü açısından çok önemli fırsatların mevcut olduğunu dile getirdi. Mescioğlu, “Sağlanan anlaşma ile sektördeki rekabet de artacaktır” dedi.

İran’ın ambargo nedeniyle yurtdışında dondurulmuş olan 100 milyar dolarlık aktifi de sektör için önemli bir nakit girişi sağlayabileceğini belirten Mescioğlu, Türk müteahhitlerin bu pazardan ciddi bir pay alması gerektiğinin altını çizdi.

Sektörün dış ticaretine önümüzdeki günlerde İran’ın da eklenecek olmasının bir hareketlenme sağlayacağını söyleyen Mescioğlu, “Bu noktada kurulacak yeni hükümetin İran pazarını bizlere iyi analiz ederek açması gerekiyor. 100 milyar doların üzerinde bir potansiyele sahip olan İran pazarına yapılacak olan ticaret, inşaat sektörüne ve Van gibi İran’ın sınır komşusu olan illerimiz için önemli bir hareketlenme getirecektir” şeklinde konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aydın’a DAĞDER’de Coşkulu Karşılama

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, ziyaret ettiği DAĞDER’de büyük ilgi ve coşkuyla ka…