Home GÜNCEL Kardeş şehir Pithiviers’ten İznik’e selam

Kardeş şehir Pithiviers’ten İznik’e selam

- Guncellenme Tarihi: 21 Temmuz 2015 13:39
4 min read
Kardeş şehir Pithiviers’ten İznik’e selam için yorumlar kapalı
0

İznik Belediyesi Uluslararası dördüncü kardeş şehir olarak Fransa’nın Loiret şehrinin Pithiviers kasabası ile olacak. Türk Bayrağı ile İznik Belediye Başkanlığı flaması Fransa’nın Pithiviers şehrinde dalgalanacak. Pithiviers Belediye Meclis delegesi Konut Konseyi İlişkilendirme Üyesi Ercan Afacan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın makamında ziyaret ederek, başkan Philippe Nolland’dan selam getirdi.

İznik ve Pithiviers arasında kardeş şehir anlaşmaları konusunda bilgi alışverişinde bulunan Başkan Sargın ve Pithiviers Belediye Meclis delegesi Afacan, İznik Belediye Meclis üyeleri ile de tanışma fırsatı buldu.

Uluslararası kardeş şehir için İznik Belediye Meclisi 02.09.2014 tarih ve 90 sayılı karar ile İznik Belediye Meclisinde oybirliği ile kabul edildikten sonra karşılıklı resmi yazışmalar sürdürülüyor. İki kardeş şehir arasında yapılacak protokol ilgili hususlar İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne bildirilmişti.

Tarihi dokusu, İznik surları ve tarihi kapılarının olması ile İznik’e benzerlik gösteren Fransa’nın Pithiviers kasabası arasında ilişkilerin artması için İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Kardeş şehri ilçemize davet etti. İznik Belediyesi geçtiğimiz yıllarda uluslararası kardeş şehir olarak Almanya Spandau, Yunanistan Nikea, Kırgızistan Talas şehirleri ile kardeş olmuştu. Dördüncü kardeş şehir olarak Fransa- Pithiviers kasabası ile anlaşama gerçekleştirecek. Kardeş şehirler hususunda önemli hassasiyet gösteren Belediye Başkanı Sargın “Kardeş şehir projesi kapsamında amaçlarının uzun süreli, gelecek kuşaklara aktarabileceğimiz dayanışma ve kültür projesi olması. Proje kapsamında kültürel zenginliklerimizi paylaşabileceğimiz, karşılıklı ziyaretler düzenlenebilir. Buradan sizlerin aracılığı ile Pithiviers Belediye Başkanı Philippe Nolland’da ve halkına kucak dolusu selamlar gönderiyorum. Sizleri Kasım ayında ilçemize davet ediyorum” dedi.

Pithiviers Belediye Meclis delegesi Konut Konseyi İlişkilendirme Üyesi Ercan Afacan ise Pithiviers’te kardeş şehir oluşumuz ile ilgili gazete haberlerini gösterdi. Üç kardeş ülkesinin bayrağının dalgalandığını dördüncü bayrak ise Türk Bayrağı ve İznik Belediyesi’nin flaması olacağını belirtti.

İznik hakkında çeşit tarihi dokümanlar veren İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Çini tabak ve kahve takımı hediye etti. Ziyaretten sonra İznik Belediye Meclis Üyesi Öner Erim, Ercan Afacan ve ailesini İznik’in tarihi yerlerini gezdirdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…