Home GÜNCEL Mescioğlu: “Mudanya’yı inşa etmeye hazırız”

Mescioğlu: “Mudanya’yı inşa etmeye hazırız”

- Guncellenme Tarihi: 25 Kasım 2016 15:32
7 min read
Mescioğlu: “Mudanya’yı inşa etmeye hazırız” için yorumlar kapalı
0

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdiği izin yazısı ile bölgeden konut almak isteyen vatandaşların endişelerine çözüm sağlanmış olacak.

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu ile 30’a yakın İMSİAD üyesi müteahhit ve sanayici, son günlerde Mudanya ilçesini yakından ilgilendiren 1/1000 ve 1/5000 ölçekli planları hakkında alınan mahkeme kararlarını istişare etmek üzere Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı makamında ziyaret etti. Bursa 2. İdare Mahkemesi’nin kararı, 1/5000 ölçekli imar planı revizyonunun ve 1/1000 ölçekli revizyon imar planının iptali yönündeydi.

Toplantıda, Mudanyalıları yakından ilgilendiren 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planlarının iptaline ilişkin kararlar sonucunda bölgeden konut alan veya almayı planlayan vatandaşların mağdur olmalarının önüne geçmek için İMSİAD Üyesi müteahhitler ve Mudanya Belediyesi’nin nasıl bir yol izleyeceği istişare edildi. Ziyarette Mudanya’nın önemli bölgelerinden olan Güzelyalı’da tapu devri ve satış işlemlerinde Mudanya halkını yakından ilgilendiren mahkeme kararları sonrasında atılacak adımlar konusunda mutlu sona varıldı.

Başkan Türkyılmaz’dan Bursa’yı inşa eden İMSİAD Üyelerine ve Mudanyalılar’a müjdeli haber… Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 1/5000 ve 1/1000 ölçekli revizyon planlarının her ikisinin de Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması için gereken izin yazısını belediyeye gönderdiğini kaydetti.

MESCİOĞLU: MUDANYA BELEDİYESİ BU KARARI İLE BÜYÜK BİR ÖZVERİDE BULUNMUŞTUR

Türkyılmaz’ın verdiği karar neticesinde çok mutlu olduklarını dile getiren İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu ise, “Bursa inşaat sektörü ve vatandaşlarımızın sıkıntılarını doğrudan doğruya karar alıcılarla istişare ederek, hızlı ve somut çözümlere vesile olma gayretimizle, tüm taraflar için en doğru adımın atılmasına Mudanya’da da katkı yapmak istiyoruz. Bu çerçevede Mudanyalı vatandaşlarımızın mağdur olmamaları gündemiyle gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizde, Mudanya Belediyesi bu kararı ile büyük bir özveride bulunmuştur. Mudanya Belediye Başkanımız sayın Hayri Türkyılmaz’a vatandaşlarımızın olası mağduriyetlerini önlemek için 1/1000 ölçekli planları hızlandıran bu özverili izin kararı için; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Recep Altepe’ye de Bütünşehir Yasası ile genişleyen sorumluluk alanına rağmen Mudanya’nın sıkıntısına da koştuğu için, her iki Başkanımıza teşekkürü bir borç biliyoruz. Yöneticilerimizin hem bizlerin hem de vatandaşların problemlerine yönelik böylesi çözümler üretmeleri ve hassas davranarak kendi dertleri gibi görmeleri çok önemli bir konudur. Bu konuda İMSİAD olarak her iki başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.” dedi. Mudanya’da kentsel dönüşüme gereksinimi olan çok sayıda alan olduğuna dikkat çeken Mescioğlu, Bursa’yı inşa eden İMSİAD Üyesi müteahhit ve inşaat sanayicileri ile, Bursamız’ın güzide ilçesi Mudanya’yı da en iyi şekilde inşa etmeye hazır olduklarının altını çizdi. Mescioğlu, İMSİAD olarak her zaman Mudanya’nın yanında olacaklarını belirtirken, önümüzdeki süreçte Mudanya’da konut projeleri bakımından önemli gelişmeler yaşanacağını belirterek sözlerini tamamladı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …