Home GÜNCEL Fidyekızık’ta yaralar sarılıyor

Fidyekızık’ta yaralar sarılıyor

- Guncellenme Tarihi: 20 Temmuz 2015 13:37
4 min read
Fidyekızık’ta yaralar sarılıyor için yorumlar kapalı
0
Fidyekızık’ta yaşanan selde evleri zarar gören vatandaşları ziyaret eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Oluşturduğumuz kaynak ile buradaki insanlarımıza yardımlarda bulunarak, onların yaralarına merhem olmaya çalıştık” dedi.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 7 Haziran’da aşırı yağışlar dolayısı ile sel felaketinin yaşandığı Fidyekızık’ı ziyaret etti. Zarar gören konutlarda incelemelerde bulunan Başkan Edebali, vatandaşların sorunlarını dinledi. Sel felaketi sonrası kriz merkezi oluşturulduğunu hatırlatan Başkan Edebali, “Yaşanan afetin ardından bölgedeki hayatın normale dönmesi ve ortaya çıkan sorunların giderilmesi için seferberlik başlattık. Belediyemizin tüm ekipleri, insanlarımızın uğradığı zararları telafi etmek için günlerce aralıksız çalıştı. Yıldırım Kaymakamlığı, Bursa Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemiz ile ele ele verdik.  Bir taraftan fiziki sorunlar giderilirken diğer taraftan da bölgede hasar tespit çalışması yapıldı” dedi.
DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK
Evleri hasar gören vatandaşların mağduriyetini gidermek ve maddi destek sağlamak için bir fon oluşturulduğunu da hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Belediye olarak sokaklarda, caddelerde oluşan hasarları giderdik. Olayın yaşandığı günden bu yana Fen İşleri ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz başta olmak üzere bütün ekiplerimiz Ramazan Ayı boyunca bölgedeki insanlarımıza destek olmak için yoğun bir mesai harcadı. Bir taraftan fiziki düzenlemeler hızla devam ederken diğer taraftan sıcak yemeklerine varıncaya kadar her anlamda desteğimiz sürdü. Sel felaketinin yaşandığı dönemde hasar tespit çalışmalarının ardından vatandaşlarımıza maddi destek amacıyla bir fon oluşturmuştuk. Bu fon marifetiyle oluşturduğumuz kaynak ile bu gün insanlarımıza nakdi yardımlarda bulunduk. Böylece Bayram öncesi insanlarımızın yaralarına merhem olmaya çalıştık. Bundan sonraki süreçte de bölgedeki insanlarımıza destek olmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …