Home GÜNCEL Yunanistan’da kardeşlik iftarı

Yunanistan’da kardeşlik iftarı

- Guncellenme Tarihi: 15 Temmuz 2015 10:23
8 min read
Yunanistan’da kardeşlik iftarı için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediyesi tarafından Yunanistan’ın Kozlukebir Belediyesinde ‘Kardeşlik İftarı’ düzenlendi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nunda katıldığı iftar yemeğinde birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Kardeş şehirlerle işbirliğinde Balkanlarda düzenlediği iftar yemekleri ile, farklı din ve dilden insanları aynı sofrada buluşturarak, Ramazan ayının manevi iklimine uygun birlik ve kardeşlik ruhunu yaşatan Osmangazi Belediyesi’nin, Kozlukebir’de düzenlediği iftar yemeğine binlerce kişi katıldı. Başkan Mustafa Dündar’ın ev sahipliğinde düzenlenen iftar yemeğine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Devlet eski Bakanlarından Cavit Çağlar, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Bursaspor eski Divan Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay ile Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen çok sayıda vatandaş katıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, iftar yemeği öncesi yaptığı konuşmada, “Bu topraklarda yetişen çok önemli kişiler, mübarek Kadir Gecesi’nde düzenlediğimiz iftar yemeğinde bir araya geldiler. Kadir Gecesi’nde Batı Trakya’da bir program yapabilir miyiz diye düşündük ve bu düşünceyi uygulayarak bu aksam bu güzel organizasyonu gerçekleştirdik. Türkiye’den, Yunanistan’dan ve Bulgaristan’dan gelen vatandaşlarımızla bu iftar yemeğini zenginleştirmiş olduk. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Osmangazi Belediyesi olarak sosyal ve kültürel belediyecilik adına birçok hizmet gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Dündar, “Ramazan ayında 80 bin vatandaşımız için iftar yemeği düzenliyoruz. Osmangazi’nin her akşam farklı bir mahallesinde düzenlediğimiz kültürel etkinlikler ile Ramazan ayının ruhunu yaşatıyoruz. Hizmetlerimizi Türkiye sınırları dışına taşıyarak, Suriye’deki zulümden kaçan vatandaşlarımız için çeşitli yardımlarda bulunuyoruz. Bugün burada olduğu gibi Balkanların birçok ülkesinde ‘Kardeşlik İftarları’ düzenliyor, Balkanlarda yaşayan vatandaşlarımızla aynı sofrada buluşuyoruz. Mübarek Kadir Gecesi’nde binlerce vatandaşımız ile aynı sofrada buluşarak Ramazan ayının birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunu hep birlikte yaşadığımız için büyük mutluluk duyuyorum. Hepimizin Kadir Gecesi mübarek olsun” diye konuştu.

Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet de, Kozlukebir’in tarihi günlerinden birini yaşadığını belirttiği konuşmasında, “Bu güzel akşamı bize yaşatan, çok uzaklardan gelerek iftar soframıza konuk olan başta Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na, bu güzel gecenin düzenlenmesinin baş mimar olan ve bizlerden maddi ve manevi desteğini hiçbir zaman esirgemeyen kardeş belediyemiz Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür ediyorum” dedi.

Doğup büyüdüğü köy olan Kozlukebir’de düzenlenen iftar yemeğinde hemşerileri ile bir araya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’da yaptığı konuşmada: “Bu akşam burada buluşan kardeşlerimiz kardeşlik, dostluk istediği için, sevgi ve hoşgörüyü kendilerine düstur edindikleri için burada. Türkiye’nin her köşesinden, Bursa’dan, İstanbul’dan, Tekirdağ’dan, Edirne’den, Balkanlar’dan, Batı Trakya’nın hemen hemen her köşesinden binlerce insanımız dostluk, kardeşlik anlayışı ile bu akşam burada” dedi.

Ramazan ayının rahmet, bereket mağfiret ayı olduğunu kaydeden Bakan Müezzinoğlu, “Rabbim bu ayın rahmet ve bereketini, birbirimizi daha çok sevme, birbirimize daha çok güvenme ve ‘birlikten güç doğar’ anlayışını kuvvetlendirme üzerine bereketlendirsin diyorum. Ramazanın rahmeti ve bereketine tüm Batı Trakyalı hemşerilerimizin yanında 80 milyon Türk milletinin ihtiyacı var. Bu birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine bizim dışımızda İslam dünyasının mağdur ve mazlum insanlarının ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

Bakan Müezzinoğlu, konuşmasını mübarek Kadir Gecesi’nde aynı sofrada binlerce kişinin bir araya gelmesini sağlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a emeklerinden dolayı teşekkür ederek sonlandırdı. İftarın ardından Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler Kozlukebir Camii’nde Kadir Gecesi dolayısıyla düzenlenen mevlide katıldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …