Home GÜNCEL Osmangazi’de bayram hazırlıkları tamamlandı!

Osmangazi’de bayram hazırlıkları tamamlandı!

- Guncellenme Tarihi: 15 Temmuz 2015 13:57
5 min read
Osmangazi’de bayram hazırlıkları tamamlandı! için yorumlar kapalı
0

Osmangazi’de, vatandaşların Ramazan Bayramını huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak için gerekli hazırlıklar tamamlandı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Fen İşleri, Zabıta, Çevre-Temizlik ve Sağlık İşleri gibi ilgili müdürlükler bünyesinde 24 saat esasına göre hizmet verecek ekipler oluşturduklarını belirterek “Vatandaşlarımız sağlık, güvenlik, temizlik ve ihtiyaç duydukları konularda, belediyenin 444 16 01 ve 270 70 88 nolu telefonunu arayarak yardım isteyebilirler. Vatandaşlarımızın sağlık, huzur ve güvenlik içinde bir bayram geçirmelerini diliyor, herkesin bayramını ayrı ayrı kutluyorum” dedi. Osmangazi Belediyesi, birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olan, dostluk ve kardeşlik duygularının en yoğun yaşandığı Ramazan Ayı’nın ardından, vatandaşların 3 günlük bayramı huzur ve güvenli bir şekilde geçirmeleri için gerekli hazırlıkları tamamladı.

Hazırlıklar kapsamında son günlerde tatlı imalathanelerini denetleyen Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler arefe günü ve bayram boyunca da de yoğun bir şekilde çalışacak. 100 kişiden oluşan 8 ekip, vatandaşların rahat ve huzurla alışveriş yapmalarını sağlamak, kayıt dışı ekonominin önüne geçmek amacıyla arefe günü işportacı ve seyyar satıcılara karşı sıkı bir denetim gerçekleştirecek.

Ayrıca, 3 günlük bayram boyunca 30 kişiden oluşan motorize ekipler seyyar satıcı, dilenci, işyeri denetimi ve fiyat etiketi kontrolleri gibi konularda çalışmalarını kesintisiz bir şekilde yürütecek. Geceleri de 8 kişiden oluşan ekipler, acil durumlar içi görev başında bulunacak. Temizlik İşleri Müdürlüğü, özellikle mezarlık ziyaretleri ve alışveriş merkezlerinde yaşanacak yoğunluğu dikkate alarak, bu bölgelerin çevresinde görev alacak ekipler oluşturdu. 24 saat esasına göre çalışacak ekipler bayramın 3 günü görevleri başında olacak.

Fen İşleri Müdürlüğü de, bayram tatili süresince oluşması muhtemel yangın, sel, toprak kayması vs. gibi doğal afet, yol ve inşaat gibi konularda vatandaşlara yardımcı olabilmek, olumsuzlukları zamanında bertaraf edebilmek amacıyla 1 teknik eleman, 2 iş makinası, 4 kamyon ve 4 işçiden oluşan 10’ar kişilik ekipleri 3 gün boyunca hazır bekletecek.

Sağlık İşleri Müdürlüğü, Ramazan bayramı boyunca vatandaşa yönelik cenaze hizmetlerini aksatmadan sürdürürken, Veteriner İşleri Müdürlüğü de, bayramda sokak hayvanlarının toplanması, ölüm ve yaralanmalara müdahale edebilmek için 3 kişilik ekip görev başında olacak. Hamitler’de bulunan Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi de, bayram boyunca 09-16 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak. Olası su patlağı, ağaç budama, park aydınlatmaları ile, elektrik arızalarına karşı Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde 24 kişiden oluşan 3 ekip, bayram süresince görev yapacak.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl’ün Geçmişi ile Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Huzurevi sakinleriyle lise öğrencilerini aynı iftar s…