Home GÜNCEL Bahçeli kararını verdi!

Bahçeli kararını verdi!

- Guncellenme Tarihi: 14 Temmuz 2015 16:05
5 min read
Bahçeli kararını verdi! için yorumlar kapalı
0

AKP ve MHP heyetleri arasındaki“koalisyon” görüşmesi sona erdi. Görüşme sonrasında basın açıklaması yapan Ahmet Davutoğlu, “Bahçeli bize hükümet ortaklığı içinde bulunmayacaklarını açıkladı” dedi.

İşte Davutoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları:

“Olumlu bir atmosfer vardı başından sonuna kadar geçerliydi. Sayın Bahçeli de kendi tutumlarını son derece açık yürekli ve şeffaf bir değerlendirmede bulundu. Kendi yaptığımız çalışmaları sundum teşekkür etti. 7 Haziran itibaren dile getirdiği gibi hükümet ortaklığı içinde olmayacaklarını yine dile getirdiler. Başarı dileklerinden sonra hükümet ortaklığı konusunda çalışma yapmamak düşünesi içinde olduklarını söylediler Saygı gösterdiğimiz bir görüştür.”

5 DAKİKA FARKI

Kılıçdaroğlu ile Davutoğlu arasındaki dünkü koalisyon görüşmesi 1 saat 40 dakika sürerken Davutoğlu’nun Bahçeli’yi ziyareti 1 saat 45 dakika sürdü.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon görüşmelerinin ilk turu kapsamında Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından MHP lideri Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Devlet Bahçeli, Davutoğlu’nu TBMM’deki makam odasının kapısında karşıladı.

Açıklandığı gibi saat 13.00’te başlayan görüşme tam 1 saat 45 dakika sürdü.

Davutoğlu’nun CHP ziyaretinin ardından olduğu gibi bugünkü görüşmeye ilişkin de bir değerlendirme yapması bekleniyor. Devlet Bahçeli’nin ise açıklamasını yazılı yapabileceği öğrenildi.

Görüşmede Davutoğlu’na; Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Genel Sekreter Haluk İpek, eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan ve Ankara Milletvekili Ertan Aydın eşlik etti.

MHP heyetinde ise, Bahçeli’nin yanı sıra, şu isimler yer aldı: Grup Başkanvekili Oktay Vural, Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Genel Sekreter İsmet Büyükataman, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı.

GÖRÜŞME ÖNE ALINDI

Daha önceden 14.00’te yapılacağı açıklanan görüşme 13.00’e alınmıştı.

Görüşme saatinin erkene alınmasının nedeni olarak Meclis’te Genel Kurul çalışmalarının saat 15.00’te başlayacak olması gösterildi.

KILIÇDAROĞLU’NA AYRI HEYET

Davutoğlu, koalisyon turları kapsamındaki ilk görüşmesini dün CHP’ye yapmıştı.

1 saat 40 dakika süren görüşmede Davutoğlu’na Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AKP İstanbul Milletvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ve AKP Ankara Milletvekili Mücahit Arslan eşlik etmişti.

YARIN HDP’YE

Davutoğlu üçüncü görüşmesini ise yarın HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile yapacak.

Kaynak:odatv.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…