Home GÜNCEL Nilüferliler Ayvalı Dere ıslah edilsin çağrısı yaptı

Nilüferliler Ayvalı Dere ıslah edilsin çağrısı yaptı

- Guncellenme Tarihi: 13 Temmuz 2015 11:06
4 min read
Nilüferliler Ayvalı Dere ıslah edilsin çağrısı yaptı için yorumlar kapalı
0

Nilüfer’de bulunan Ayvalı Deresi’nin temiz ve güvenli akmasını isteyen Nilüferliler tarihi Ayvalı Köprüsü üzerinden Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne derenin ıslahı için çağrıda bulundu.

Ayvalı Deresi’nin kirli akmasından rahatsız olan Nilüfer Kent Konseyi, Yüzüncü Yıl, 29 Ekim, Ertuğrul, Altınşehir, Özlüce ve 19 Mayıs Mahallesi sakinleri Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne seslerini duyurabilmek için bir kez daha tarihi Ayvalı Dere Köprüsü’nde eylem yaptı.

Derenin mevcut koşullarının düzeltilmesi için 6 mahalle adına basın açıklaması yapan Yüzüncü Yıl Mahallesi Muhtarı Ali Şık, Ayvalı Deresi’nde bir an önce ıslah çalışmalarının başlamasını istedi. 6 yıldır Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne çok sayıda başvuru yaptıklarını kaydeden Ali Şık olumlu bir cevap alamadıklarını söyledi.

Yüzüncü Yıl Mahalle Muhtarı Şık, “1 yıl önce Ayvalı Deresi’nin ıslah çalışmaları için imza kampanyası başlattık. Bu bölgede yaşayan 3 bin vatandaşımızın imzasını BUSKİ yetkililerine ulaştırdık. Ancak bugüne kadar hiçbir şekilde derenin ıslah çalışmaları başlatılmadığı gibi olumlu bir adım da atılmadı” dedi.

Basın mensuplarına Ayvalı Deresi’nin ıslahıyla ilgili açıklama yapan Ali Şık mahallelinin taleplerini dile getirdi. Şık, “Dere suyunun tarımda kullanılması nedeniyle insan sağlığı açısından da son derece risk taşıdığı aşikârdır. Bu nedenle suyu kirleten etmenlerin ortadan kaldırılmasını sağlayacak uygulamaların hayata geçirilmesi birinci önceliğimizdir. Deredeki canlı hayatın devamlılığının sağlanmasına yönelik çalışmalar bir an önce başlatılmalı ve sivrisinek üremesini engelleyici tedbirler alınmalı. Çocukların düşmesini önleyecek şekilde ligustrum, mazı gibi bitki türlerinin dikilmesini istiyoruz” diye kaydetti.

Ayvalı Deresi’nin Eskişehir’de bulunan Porsuk Çayı’ndan hiçbir farkı olmadığını da sözlerine ekleyen Ali Şık Bursa’ya değer katacak düzenlemenin bir an önce başlatılması için Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni göreve çağırdı.

Tabela var uygulama yok

Diğer bir yandan eyleme katılan vatandaşlar da Ayvalı Deresi’nin etrafında bulunan Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Ayvalı Deresi artık temiz ve güvenle akıyor’ reklamlarına ‘Tabela var ama uygulama yok’ diyerek tepki gösterdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…