Home EKONOMİ Bursa’da ilk KGF destekli TÜBİTAK projesi

Bursa’da ilk KGF destekli TÜBİTAK projesi

- Guncellenme Tarihi: 13 Temmuz 2015 13:08
4 min read
Bursa’da ilk KGF destekli TÜBİTAK projesi için yorumlar kapalı
0

Bursa’da faaliyet gösteren Tekno Tasarım A.Ş. Kredi Garanti Fonu (KGF) tarafından Tübitak kredi teminat desteğini Bursa’da ilk kullanan firma oldu. Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Tekno Tasarım A.Ş. Genel Müdürü Dr. Müh. Mustafa Uysal, “Tübitak tarafından onaylanan ‘Hibrit Kamyonet Uygulaması’ projemizin avans teminatını KGF’den sağladık. Başka KOBİ’lerin de bu destekten istifadesini tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

KOBİ’lerin kredi teminatlarına garanti olmak için kurulan Kredi Garanti Fonu (KGF), teminat garantilerinde de KOBİ’lerin yanında yer alıyor. Geçen yıl yapılan düzenleme ile KGF artık Tübitak’tan onaylanmış projelere doğrudan teminat imkânı sağlıyor. Yüzde 1,5’lik bir maliyet ile sağlanan bu teminat, her KOBİ başına 1 milyon TL’ye kadar çıkabiliyor. KGF tarafından verilen desteği kullanan Bursa’daki ilk firma özelliğini taşıyan Tekno Tasarım A.Ş. oldu.

KOBİ’lerin yanındayız…

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan KGF Bursa Şube Müdürü Can Arpaçay “KOBİ’lerin her zaman yanındayız ve onların kredi taleplerine teminat vermekle görevliyiz. Özellikle ülkemizin katma değeri yüksek işlerini gerçekleştiren KOBİ’lerin Tübitak’tan aldıkları projelere aracısız olarak doğrudan teminat sağlamaktayız. Bursa’da bunu ilk defa Tekno Tasarım firmamıza kullandırdığımızdan memnunuz. Diğer firmalarımızın da bu tür ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde çözebileceğimizi kamuoyuna duyurmak isterim” dedi.

Dr. Mustafa Uysal, “Konu yeteri kadar bilinmiyor”

mustafa uysal

Konunun Bursa’da yeteri kadar bilinmediğini ifade eden Tekno Tasarım A.Ş. Genel Müdürü Dr. Müh. Mustafa Uysal ise, “KOBİ’ler özellikle bu günlerde büyük teminat zorlukları içerisinde olabilirler. Tübitak’tan almış oldukları Ar-Ge teşviklerinde eğer avans kullanmak istiyorlar ise bizim gibi KGF’nin hizmetinden istifade ederek hızlı bir şekilde bu sorunlarını çözebilirler. KGF’nin başka teminat destek imkânları da bulunmakta iken maalesef KOBİ’lerimiz yeterince bunu tanımıyorlar. Bizler bunu ilk defa uygulayarak Tübitak tarafından onaylanan ‘Hibrit Kamyonet Uygulaması’ projemizin avans teminatını KGF’den sağladık. Başka KOBİ’lerin de bu destekten istifadesini tavsiye ediyoruz” dedi

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …