Home GÜNCEL Annesiyle hapis yatan çocuk bayramı görsün

Annesiyle hapis yatan çocuk bayramı görsün

- Guncellenme Tarihi: 13 Temmuz 2015 12:01
3 min read
Annesiyle hapis yatan çocuk bayramı görsün için yorumlar kapalı
0

CHP Bursa milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, cezaevinde annesiyle birlikte zorunlu hapis hayatı yaşayan çocukların bayram öncesi özgürlüklerinin verilmesini istedi. Dr. İrgil “Tutuklu anneleriyle dört duvar arasına mahkum edilen çocukların hayatı daha başlamadan karartılıyor ve bu sayı gün geçtikçe artıyor” dedi.

CHP Bursa milletvekili Dr. Ceyhun İrgil yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“Dönemin Adalet Bakanı, Ocak 2015’te ceza infaz kurumlarında annesinin yanında kalan çocuk sayısını 450 olarak açıklamıştı. Adalet Bakanlığı tarafından Mayıs 2015’te bu sayının 510 olduğu açıklandı, bugün ise 529’a yükselmiş bulunuyor. Görüldüğü üzere sayı her geçen gün artıyor. Yasa tutuklu ve hükümlü annelere 0-6 yaş grubundaki çocuklarını, dışarıda bırakacak kimsesi yoksa yanlarına almalarına izin veriyor. Kısacası bu çocuklar zorunluluktan tutumlu ve hükümlü oluyor. Annesi cezaevinde olduğu için hapis hayatı yaşıyor. Biliyoruz ki, dışarıda annesinin cezası onandığı takdirde cezaevine girmeyi bekleyen başka çocuklar var.

Cezaevleri çocukların psiko-sosyal gelişimini olumsuz etkiliyor, bu çocuklar güneş göremeden sağlıksız koşullarda büyümeye zorunlular. Kısacası çocukların geleceği karartılıyor.

Annesi mahkum edilen çocukları dışarıda bırakacak önlemler alınması şarttır. Çocuğu olan tutuklu kadınların da tutukluluk süresini cezaevi yerine başka güvenlik önlemleriyle tamamlanması sağlanabilir.

Önümüzde; toplumun, hoşgörü ve beraberlik duygularıyla kutlamaya hazırlandığı bir Ramazan Bayramı var. İlk adımda, hiç olmazsa bayramda, ceza infaz kurumlarında zorunlu hapis hayatı yaşayan çocuklara güzel bir bayram anısı armağan edilebilir. Bu noktada ilgili bakanlığın gereken çalışmayı yapmasını diliyorum. Kamuoyuna saygılarımla…”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Vatandaşlardan Başkan Aydın’a Büyük İlgi

31 Mart Yerel Seçimlerinde Osmangazi Belediye Başkanı seçilmesinin ardından makamının kapı…