Home EKONOMİ GÜSAB’ın son iftarı…

GÜSAB’ın son iftarı…

- Guncellenme Tarihi: 11 Temmuz 2015 12:51
14 min read
GÜSAB’ın son iftarı… için yorumlar kapalı
0

GÜSAB’ın Gönlü Ferah Otel’de düzenlediği iftar davetinde siyasiler ve Gürsulu iş adamları bir araya geldi. Davette konuşma yapan ev sahibi GÜSAB Başkanı Yunus Aydın, GÜSAB’ın kentsel dönüşüm projesi ve Kestel 2’nolu  Sanayi Bölgesi ile Gürsu Sanayi Bölgesi’nin birleşmesiyle oluşacak Uludağ OSB’yle alakalı yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.  Yaklaşık 10 yıl önce Uludağ OSB fikrinin gündeme geldiğini kaydeden Aydın, Kestel 2’nolu Sanayi Bölgesi olarak adlandırılan bölgenin Gürsu OSB ile birleşeceğini ve bununla alakalı ‘kamu yararı’ kararı alındığını aynı zamanda, GÜSAB’ın kentsel dönüşüm projesinin de kentsel dönüşüme katkı olması amacıyla planladıklarını dile getirdi.

Aydın; Uludağ OSB hayata geçmek üzere olduğundan gelecek yıl iftar organizasyonunun Uludağ OSB olarak yapılacağını, dolayısıyla GÜSAB adıyla yapılan son iftar olduğunu da belirtti.

Aydın’ın açıklamalarından öne çıkan satırlar şöyle…

 “ÇALIŞMALAR SON SAFHAYA DOĞRU İLERLİYOR”

Ankara asfaltının Kestel dönüşünden sonra batı tarafında kalan ve Kestel 2’nolu Sanayi Bölgesi olarak adlandırılan bölgenin Gürsu OSB birleşeceğini ve bununla alakalı ‘kamu yararı’ kararı alındığını dile getiren Yunus Aydın,  “Tarım izinleri komisyona sevk edildi. İnşallah olumlu bir karar çıkacak bakanlıkta da çalışmalar devam ediyor” dedi.  GÜSAB ve Kestel sanayi bölgesinin birleşmesinin şehrin doğu bölgesi için daha hayırlı olacağını düşündüklerini ifade eden GÜSAB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın,  “Uludağ OSB projemiz artık uygulama aşamasına gelirken çalışmalar son safhaya doğru ilerliyor. 2015 yılında OSB’nin bütün problemleri bitecek diye taahhüt vermiştik, bu projemiz şimdi uygulama aşamasına geldi.” diye konuştu.

‘TEKNİK ÜNİVERSİTE İLE İŞBİRLİĞİ’ 

Kestel 2’nolu Sanayi Bölgesini de içine alacak Uludağ OSB projesinin kurulacağı bölgede donatı alanlarının da oluşturulacağının bilgisini veren GÜSAB yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, “Bakanlıktan donatı alanı ile ilgili projelendirme istendi.  Orada bir projelendirme yaptık.  Oraya 25 bin metre kare kadar teknoloji alanı, AR-Ge merkezi yapımı konusunda Bursa Teknik Üniversitesi ile anlaşmamız var.  35 bin metrekareyi de teknik eğitim alanı olarak projelendirdik. Onun dışında da idari binamız da orada olacak. İdari binanın altında ‘ortak sağlık ve iş güvenlik merkezi,  bir kreş, cami ve diğer sosyal alanlar da orada olacak.” dedi.

“İŞ-KUR ORTAKLIĞI İLE PERSONEL YETİŞTİRİLECEK”

GÜSAB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İş-Kur ortaklığı ile personel yetiştirme kursu projelerinin de yeni yapılacak bölgede hayata geçirileceğinin bilgisini verdi.  Aydın konu ile ilgili olarak da “Bursa Teknik Üniversitesi ile teknoloji parkının içinde bir laboratuar ve AR-GE merkezi, onun yanında da yüksek lisans master, doktora eğitim merkezi olacak projenin mutabakatı sağlandı. Dolayısıyla şehrin doğu yakası Bursa ve ülke açısından daha kıymetli hale gelecek.” ifadelerini kullandı.

“VALİ KARALOĞLU’NDAN TAM DESTEK”

Uludağ OSB’nin fikir aşamalarından bahseden Aydın, “Kestel 2’nolu Sanayi Bölgesi ıslah çalışmaları için gerekli mercilere müracaat yaptı. Bu ıslah çalışmaları için yanlarında bulunan bitişik OSB’lerden de ‘olur’ almaları gerekiyor. Bize olur yazısı için geldiklerinde biz 2 bölgenin birleşmesinin şehrin doğu bölgesi için daha hayırlı olacağını düşüncemizi ortaya koyduk.  Onunla ilgili de çalışmalar yaptık. Sonra sayın valimiz ve sanayi bakanımız ile bizzat yatığımız görüşmelerde bize çok doğru bir proje olduğunu söylediler. Sonrasında ise Sayın Vali Münir Karaloğlu’nun desteği ile bunun müracaatlarını yaptık.” şeklinde konuştu.

“GÜRSU’NUN KADERİ DEĞİŞECEK”

GÜSAB’ın uygulayacağı kentsel dönüşüm projesinin de özellikle şehrin doğu yakasına çok büyük katkı sağlayacağını ifade eden Yunus Aydın, “Bölgede 40 bin metrekarelik bir ticari alan olacak. Üzerinde bine yakın konut, yine karşısında projeyi destekleyecek hizmet alanı oluşturulacak. Gürsu’nun hem sosyal hem ekonomik kalkınmasına yardımcı olacak bir proje.  Biz bu proje ile beraber içeride temizlediğimiz küçük alanlara da sanayileşen, fabrikalaşan firmaları davet ediyoruz.  Büyük ölçekli iki firma geldi ve yatırımlarını yaptı. Bunun dışında büyüyen 20 firmanın 10-12 tanesini getireceğimizi düşünüyoruz. Bunlar geldiğinde ve buradaki ticari alanı da devreye soktuğumuz zaman Gürsu’da sosyal aktivitenin dışında bir ticari aktivite oluşacak ve Gürsu kalkınacak demek.  Aslında bir bakıma Gürsu’nun geleceğini bu proje belirleyecek. Kentsel dönüşüm alanı 55 bin metre kare. Gürsu’ya giriş caddesi olan Cengiz Topel Caddesi’nin sol tarafında olan birkaç fabrikayı kamulaştırdık.  Daha önceki belediye başkanı ile ön protokol yapmıştık. İnşallah imzalamaya bu haftadan sonra başlayacağız.” diye konuştu.

“BÜYÜK BİR AÇIĞI GİDERECEK”

Uludağ OSB fikri 10 yıl önce gündeme geldiğini belirten Aydın,  “Kestel Belediyesi’nin, Ankara yolunun alt tarafında GÜSAB ve Kestel sanayi bölgesinin arasında kalan bölgeyi OSB’ye katılması fikrini destekledik.  Fakat o zaman yönetim kurulunda olan arkadaşlar mevcut ikamet problemleri aşmadan yapılmasının yanlış olacağını ifade ettiler.  Aslında o zaman yapılmış olsaydı bu gün sorunlar tamamen çözülmüş olacaktı.” diye konuştu.  AR-GE’nin teknoloji geliştirmede çok önemli olduğunu hatırlatan Aydın, “Tekstil sektöründe de buna ihtiyaç var. Çok büyük firmaların dışında bu tür uygulamada hizmet alan yok. Kendi içinde yapılanmaları da yok. Projemiz bu konuda da büyük bir açığı giderecek.”  dedi.

‘ÜÇ YÜZ HİSSE KAMULAŞTIRILDI’

Bölgede yer alan yaklaşık 5 yüz hissenin kamulaştırılarak kentsel dönüşüm kapsamında GÜSAB’a katılacağını da dile getiren GÜSAB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, şu ana kadar yaklaşık 3 yüz hissenin kamulaştırıldığının bilgisini verdi.  Gürsu Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulduğunda daha çok orta ve küçük ölçekli firmaların faaliyet gösterdiği bir OSB olduğunu hatırlatan Yunus Aydın, “Altında dokuma atölyeleri, üzerinde evleri olan ufak işletmeler vardı. Teknolojiye ayak uyduramama, gelişememe sonucu çoğu sektörün dışına çıktı dükkânlar boş kaldı. Bizim göreve geldiğimiz dönemde önceki 12 yıllık sürede kamulaştırmalar yapılmamış. Kuruluş taahhütnamemizde vardı 5 yıl içinde tüm kamulaştırmamız yapılacak diye ama hiç bir şey yapılmamıştı. Biz geldikten sonra kamulaştırmaların %70’i bitti.” diye konuştu.

15 MİLYON LİRALIK KAMULAŞTIRMA

İrili ufaklı 300 hissenin devrinin alındığını ve alınan bu yerlerin bir kısmını da sanayicilere devrinin yapıldığını dile getiren Aydın, “Konut ve ufak dükkânların da yıkımını yaptıktan sonra devrini yapıyoruz. Toplam 15 milyon liralık, 25 bin metrekare kamulaştırma yaptık.  Şimdi büyük ölçekli donatı alanları var bunların temizlenmesi ile alakalı da kentsel dönüşüm projesini ortaya koyduk. Kentsel dönüşüm projesini uygulayamazsak bunların temizlenmesi zor.” ifadelerini kullandı.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…