Home GÜNCEL Altepe ve Kurtulmuş orucunu Emir Sultan’da açtı

Altepe ve Kurtulmuş orucunu Emir Sultan’da açtı

- Guncellenme Tarihi: 10 Temmuz 2015 13:52
7 min read
Altepe ve Kurtulmuş orucunu Emir Sultan’da açtı için yorumlar kapalı
0

Ramazan ayında her iftar farklı bir ilçede vatandaşlarla bir araya gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu kez Emir Sultan Meydanı’nda gerçekleştirilen iftar programına katıldı. Başkan Altepe’nin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da orucunu vatandaşlarla birlikte Emir Sultan’da açtı.

Ramazan ayında her akşam farklı bir ilçede ve farklı bir mahallede vatandaşlarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile birlikte Emir Sultan Meydanı’nda gerçekleştirilen iftar programına katıldı.
Başkan Altepe, 11 ayın sultanı Ramazan’ın rahmet ve bereketi ayı olduğunu söyledi. Bursa’ya hizmet etmenin kendisi için büyük onur olduğunu söyleyen Başkan Altepe, “Emir Sultan Meydanı’nda güzel bir atmosfer var. Ramazan ayı paylaşmanın en güzel yaşandığı, 11 ayın sultanı… Ramazan ayının ülkemize, tüm İslâm alemine hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.
Türkiye’nin hızlı bir gelişim ve kalkınma halinde olduğunu anlatan Başkan Altepe, “Türkiye gelişiyor, dostlar seviniyor düşmanlar üzülüyor. Türkiye gelişmeye ve kalkınmaya devam edecek, istikrar ortamı da devam edecek… Bizler elimizden geldiğince Bursa’nın güzelliklerini canlandırmaya gayret ediyoruz. Bursa’nın yıldızı parlıyor” diye konuştu.
Başkan Altepe, Bursa’nın daha yaşanabilir, daha sağlıklı bir kent olması için çalışmalarının devam edeceğini de sözlerine ekledi.

emirsultaniftar

“Şanslıyız, huzur ve barış içerisindeyiz”
Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş da Bursalıların Ramazan ayını kutlayarak, Türkiye’deki huzur ortamına dikkati çekti. Kurtulmuş, Bursa´da vatandaşlarla iftar yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Türkiye’nin her yerinde insanlar coşkuyla iftarlarını açıyor. Dualarla bu güzel havayı hep birlikte yaşıyoruz. Şanslıyız, huzur ve barış içerisindeyiz. Ancak bizim kadar şanslı olmayan nice Müslüman var. Onlar hem şükretmek hem de başlarındaki belalardan kurtulmak için dua ediyorlar… Dünyanın birçok yerinde Müslümanlar en temel özgürlük olan dini yaşama özgürlüğünü dahi elinde bulunduramıyor. Allah’a ne kadar şükretsek azdır” şeklinde konuştu.
Sadece Türkiye’de Müslümanların huzurla iftar yaptığını kaydeden Kurtulmuş, “Allah huzurumuzu bozmasın, bozdurmasın, bu huzuru bozmak isteyenlere göz açtırmasın diye dua ediyoruz. Ancak bu huzura, güvenliğe, sükuna ve bu imkanlara sahip olmak şükretmemizi de gerektiriyor. Türkiye’nin ve sahip olduğumuz nimetlerin kıymetini iyi bilmemizi gerektiriyor. İnançlarımız ve dayanışmamız bakımından güçlü olmak zorundayız. Bütün dünya Türkiye’nin gözünün içine bakıyor. Dünyadaki Müslümanlar Türkiye’nin güçlü olması için dua ediyor. Bu sofralar bizlere de sadece kendi sorumluluğumuzu değil tüm Müslüman ümmetin sorumluluğunu hatırlama imkanı veriyor” dedi.
Kurtulmuş, herkesin kendisi kadar ihtiyaç sahiplerini de düşünmesi gerektiğine işaret ederek, “Biz iyilikten, insandan, adaletten, haktan ve hukuktan yana olacağız. Allah’ın izniyle bu millet nasıl geçmişte dünyaya nizam veren, hakkı hukuku hatırlatan bir millet olduysa biz de aynı öyle güçlü bir millet olmanın yolunu arayacağız. Allah dualarımızı kabul etsin, devletimize zeval vermesin, geleceğimiz aydınlık olsun” diye konuştu.
Vatandaşlar da Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ve Başkan Altepe ile birlikte oruçlarını açmanın mutluluğunu yaşadı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …