Home GÜNCEL Spor kenti Bursa´ya bir tesis daha

Spor kenti Bursa´ya bir tesis daha

- Guncellenme Tarihi: 8 Temmuz 2015 13:35
14 min read
Spor kenti Bursa´ya bir tesis daha için yorumlar kapalı
0

Gerçekleştirdiği alt ve üst yapı yatırımlarıyla Bursa’yı yaşanabilirlik açısından dünyanın 48., Türkiye’nin de 1. kenti konumuna getiren Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 1 milyon TL’lik yatırımla Yıldırım’ı bir spor tesisiyle daha buluşturuyor. Mimar Sinan Mahallesi’nde 10 dönümlük alana konuşlandırılan, spor alanları ve kafeteryasıyla tam bir yaşam alanı haline dönüşmesi planlanan spor tesislerinin temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehri her köşesiyle birlikte kalkındırma çabası içerisinde olduklarını söyledi.

Yapımı Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenilen Mimar Sinan Spor Tesisleri’nin temeli, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de katıldığı törenle atıldı. Mimar Sinan Mahallesi’nde gerçekleştirilen temel atma törenine, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu(BASKF) Başkanı Cemal Vardar ve Mahalle Muhtarı Muhsin Sak ile vatandaşlar katıldı.

Her bölgeye eşit hizmet

Temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, binlerce yıllık geleneksel değerleriyle geleceğe yürüyen Bursa’nın Büyükşehir Belediyesi’nin ‘yeniden inşa’ projesi kapsamında değişerek gelişimini sürdürdüğünü ifade etti. Bursa’ya hizmette sürekli yükselen kalite anlayışının şehrin yaşanabilirliğini artırdığını ve örnek pozisyonunu güçlendirdiğini kaydeden Başkan Altepe,“Bursamızın tüm özellikleriyle birlikte markalaşabilmesi için yatırımlarımızı Büyükşehir sınırlarındaki bütün ilçelerimize yayarak, şehrimizi her köşesiyle birlikte kalkındırma çabası içindeyiz” dedi. Bursa’nın güzide ilçelerinden biri olan Yıldırım’da da ulaşımdan yerleşime, tarihi mirastan çevreye, altyapıdan spora kadar hemen her alanda yatırımlar yaptıklarını, her vatandaşın hizmetlerden eşit şekilde yararlanması için gece gündüz çaba gösterdiklerini belirten Başkan Altepe, “Bugün Yıldırım ile birlikte tüm ilçelerde yaptığımız yatırımlar sayesinde Bursa, ulusal ve uluslararası arenadaki prestijini sürekli artırmaktadır. Bursa’nın her köşesinde hemşerilerimiz; insan merkezli, kucaklayan ve kuşatan belediyecilik anlayışımızın hayat bulmasına ortak olmaktadır. Bu vesile ile destekleriyle bizlere güç veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Sağlığın reçetesi spor

Başkan Altepe, Mimar Sinan Spor Tesisleri’nin de bu kapsamda planlandığını kaydetti. Sağlığın en önemli reçetesinin spor yapmak olduğunu belirten ve bu uğurda şehrin dört bir yanında spor tesisleri, futbol sahaları ve yüzme havuzları yaptıklarını hatırlatan Başkan Altepe, tesisten Yıldırım’daki tüm spor kulüplerinin gönül rahatlığıyla faydalanabileceğini belirtti. Mimar Sinan Spor Tesisleri’nin yapıldığı 10 dönümlük alanın Bursa’nın düzenlenmemiş 3 bölgesinden biri, Yıldırım’ın en önemli sahası olduğunu kaydeden Başkan Altepe, “Yaklaşık 7 yıl önce burada spor sahası vardı. Biz bu sahayı korumak için adeta mücadele ettik. Sonuçta da spor sahası olan yerin genişletilerek yine spor alanı, tesisleri olarak değiştirilmesinin startını verdik. İnşallah 3 ay sonra kullanıma hazır olacak. Buranın dönüştürülmesine destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bölgemiz, kulüplerimiz için şimdiden hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

1 milyon TL’ye mal olacak

Başkan Altepe, 9400 metrekarelik inşaat alanına konuşlandırılan Mimar Sinan Spor Tesisleri’nin yaklaşık 1 milyon TL’ye mal olacağını ifade etti. Proje kapsamında 1600 metrekarelik yeşil alan ve 250 metrekarelik kapalı sporcu sosyal tesis düzenlemesinin yer aldığını vurgulayan Başkan Altepe, “Tesis alanında 40×60 metre ebatlarında suni çim saha da bulunacak. İç ve dış uygulamalar kapsamında kanalizasyon, yağmur suyu, içme suyu ve çevre aydınlatma imalatları gerçekleştirilecek. Yıldırım’a değer katacak yatırım, 180 günde tamamlanıp teslim edilecek” ifadelerini kullandı.

“Bursa’da büyük başarı var”

Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ise, Büyükşehir Belediyesi’nin meydan ve sportif yatırımlarıyla Bursa’nın son yıllarda yaşanabilirlik açısından dünyanın sayılı kentleri arasına girmesinin gurur verici olduğunu kaydetti. Elde edilen başarıda Başkan Altepe ile ekip arkadaşlarının büyük emeğinin olduğunu ifade eden Aydın, “Bu kentet Bursa’da büyük başarı var. Bu başarı başta Başkan Altepe olmak üzere tüm ekip arkadaşlarına, Bursalılara aittir. Verilen hizmet mücadelesi neticesinde Bursa diğer dünya kentleriyle rekabet edebilen seviyeye ulaşmıştır” açıklamasında bulundu.

Büyükşehir’le el ele geleceğe

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de, Yıldırım’ı geleceğe taşıyacak adımları Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte atmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Yapılan yatırımlarda spor tesislerinin ayrı bir öneminin bulunduğunu, hizmete alınan her tesisin birçok çocuğu kötü alışkanlıklardan koruduğunu söyleyen Edebali, Mimar Sinan Spor Tesisleri’nin de bu amaca hizmet edeceğini vurguladı. Küreselleşen dünyada yanlış internet kullanımıyla birlikte çocukların zararlı alışkanlıklarla karşı karşıya kaldığını anlatan Edebali, bunun önüne geçmek için spor tesislerini çoğalttıklarını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi’ne bu anlamda şükran borçlu olduklarını söyleyen Edebali, “Mimar Sinan Spor Tesisleri de hem fiziki mekan anlamında hem de işlevselliği itibariyle bölgemize büyük değer katacaktır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye teşekkür ediyorum. Tesisimizin hayırlar getirsin” dedi.

“Resmi müsabaka sayısı arttı”

BASKF Başkanı Cemal Vardar da, Bursa’da yapılan spor yatırımlarının meyvesini vermeye başladığını ve kente alınan resmi müsabaka sayısında artış olduğunu kaydetti. Büyükşehir Belediyesi’nce hizmete alınan futbol sahası, spor tesisleri ve yüzme havuzlarının ilgili kulüplere antrenman ile müsabaka imkanı sağladığını, merkezi yönetimlerin de iyileştirilen fiziki şartlar nedeniyle birçok maçı Bursa’ya vermesine neden olduğunu vurgulayan Vardar, “Başkanımızın yapmış olduğu tesisler sayesinde Bursa, Türkiye’de alınan müsabaka sıralamasında 2. oldu. Mimar Sinan Spor Tesisleri de bu anlamda bize daha da güç katacaktır. Desteklerinden dolayı başkanımıza teşekkür ediyor, yatırımın hayırlar getirmesini diliyorum” açıklamasında bulundu.

Törende Mahalle Muhtarı Muhsin Sak, protokolü selamlayan bir konuşma yaptı. Temel atma öncesinde Meskenspor alt yapısında top koşturan minikler ile Büyükşehir Belediyespor izci grubu, inşaat alanına gelişinde Başkan Altepe’yi ‘Yeşil-Beyaz Şampiyon Bursa’ tezahüratlarıyla karşıladı. Tesislerin açılışı, kurban kesilerek yapıldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Oyak Renault, BTÜ Gelişim Zirvesi’nde

Oyak Renault’un deneyimli isimleri, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) öğrencileriyle bir ara…