Home GÜNCEL TÜMSİAD Bursa ailesi iftarda buluştu!

TÜMSİAD Bursa ailesi iftarda buluştu!

- Guncellenme Tarihi: 7 Temmuz 2015 11:14
12 min read
TÜMSİAD Bursa ailesi iftarda buluştu! için yorumlar kapalı
0

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesi 9’ncu geleneksel iftar programını düzenledi. Bursa protokolünün geniş bir katılım gösterdiği programın onur konuğu TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan oldu.

TÜMSİAD Bursa Şubesi’nin dernek merkezi olan Çırağan Sosyal Tesislerinde gerçekleşen programa AK Parti Bursa milletvekilleri Önder Matlı ve Emine Yavuz Gözgeç, TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Büyükşehir Belediye Başka Vekili Atilla Ödünç, TÜMSİAD Marmara Bölge Başkanı Cemal Balabanoğlu başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin temsilcileri, TÜMSİAD şube başkanları ve yöneticileri, SEMERKAND Vakfı Yöneticileri, Beşir Derneği Yöneticileri ve iş dünyasının önemli isimleri katıldı.

Balkanoğlu: Herkes bizler kadar şanslı değil…

Programın açılış konuşmasını TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkan Vekili Veys Faruk Balkanoğlu yaptı. Yardımlaşmanın, dayanışmanın ve merhametin ete kemiğe büründüğü bu kutlu ayın bütün rahmetlerinden faydalanmalı diyerek sözlerine başlayan Balkanoğlu şunları söyledi: “Bizler şu an burada tüm gönül dostlarımızla birlikte huzurlu ve keyifli bir programda bir aradayız. Ama herkes bizler kadar şanslı değil. Şu an Doğu Türkistan, Filistin, Suriye Irak gibi bir çok islam ülkesinde mazlum halkların yaşadığı bir çok dramlar var. Bu yaşanılan acılar bizleri çok üzüyor. Bu Ramazan ayı vesilesi ile onlara yardım eli uzatalım gönüllerimizi sofralarımızı açalım, dualar edelim.” TÜMSİAD’ın üye sayısı ve yaptığı faaliyetler ile büyük bir gücü elinde bulundurduğunu ifade eden Balkanoğlu sözlerini şöyle noktaladı: “TÜMSİAD Bursa Şubesi olarak 600 civarında üyeye sahibiz. Bu üyelerimizle birlikte gerek ülkemiz gerekse de Bursamız adına bir çok faaliyetler gerçekleştirdik. Ülkemizin ve Bursamızın hedefleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Doğan: İstikrarlı Türkiye’yi gaye edindik…

TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkan Vekili Veys Faruk Balkanoğlu’nun ardından konuşan TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan da Bursa’da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Konuşmasına 7 Haziran seçimlerine değinerek devam eden Doğan şunları ifade etti: “Bizler Türkiye’nin kalkınmasına omuz veren, huzurlu ve istikrarlı Türkiyeyi gaye edinmiş iş adamlarıyız. Seçimler sonucu ne olursa olsun ortak aklın, ortak söylemin, birlik ve beaberliğin bir arada olmasını ve bu çerçevede siyasetin devam ettirilmesi temennisi içerisindeyiz. Bizler iş adamları olarak istikrarın ve kazanımların kaybedilmeden devam etmesini arzuluyoruz.”

Burkay: TÜMSİAD ile birlikte olacağız…

Doğan’dan sonra sözü alan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da, TÜMSİAD’ın üyesi olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. TÜMSİAD’ın hem Anadolu’da hem de Marmara’da ülke ekonomisine ciddi anlamda katkılar sunan, ülke ekonomisinin yönetimine bir çok vizyon projelerle katkı veren bir dernek olduğunu ifade eden Burkay şunlar söyledi: “TÜMSİAD belli bir bölgeden ziyade hem Anadolu’da hem de Marmara’da ülke ekonomisine ciddi anlamda katkılar sunuyor. Artık dünyada ülkeler yarışından çok kentlerin yarışı söz konusu. Bu kentlerin yarışında da her ülkenin zenginliğini üreten merkezler var. Bursa da bunlardan birisi. Ülkenin kalkınmasının özellikle üretim, sanayi, ihracat ve yüksek teknolojiyle olduğuna inanıyoruz. Bu inançlar çerçevesinde yürüttüğümüz projelerde TÜMSİAD ile birlikte olduk ve olacağız”.

Gözgeç: Önceliğimiz ülke çıkarı…

Programda konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç de Ramazan’ın önemine değindi. TÜMSİAD’ta bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Gözgeç, iş adamlarının ülkenin gelişimine büyük katkı sağladığını belirtti. Konuşmasında 7 Haziran seçimlerine de değinen Gözgeç: “Başbakanımızın da dediği gibi bizler için önemli olan parti çıkarı değil ülke çıkarıdır. AK Parti iktidarında ülkede ve özel hayatlarımızda bir çok normalleşme süreci yaşandı. Daha önceleri hayal olarak görülen birçok şeyin gerçekleştiğine tanık olduk. Örneğin baş örtülü bir şekilde mecliste yer almak hayaldi ama AK Parti iktidarı ile bu gerçek oldu. Seçiyorduk ama seçilemiyorduk önceleri. Artık milleti temsilen seçilen olarak mecliste başörtümüzle yer almak gurur verici. Önümüzdeki günlerde de inşallah bu özgürlüklerin devam etmesi ve artması, ekonomik istikrarın sürmesi adına adımlar atılır” şeklinde konuştu.

2-

Son olarak konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı da, İslam coğrafyasının kan ağladığını, İslam adı altında şiddet uygulandığını ve bunun İslam olmadığını ifade etti. Tüm bunların Batının yaymak istediği İslamofobi’den kaynaklandığından yakınan Matlı şunları söyledi: “İslamofobinin geniş coğrafyalara yayılmaması için birlik olmalı, bu sofralarda bunun muhsabesini de yapmalıyız. Bizler nasıl bu tefrikaya düştük. Neden bu fitneye düştük. Buna düşmemek için neler yapmalıyız bunu bu sofralarda istişare etmeliyiz.

Matlı: Uzlaşma kültürü mesajını aldık…

Konuşmasında 7 Haziran seçimlerinden de bahseden Matlı, halkın vermek istediği mesajı fazlasıyla aldıklarının altını çizdi. Verilen mesajın uzlaşı kültürü olarak algıladıklarını ifade eden Matlı sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bizler özgürlükleri geliştirirken, vesayetle mücadele ederken hep milli irade dedik. 7 Haziran öncesi de akşamında da milli irade dedik. Seçim sonucunda milletin mesajını da aldık. Bu mesajları her kurulumuzda en ince tefarruatına kadar istişare ettik. Milletimiz bizi sandıktan açık ara 1. Parti çıkartarak hükümeti kurmakla 1. derecede yetkilendirdi. Diğer dönemlerden farklı olarak bir uzlaşı içerisinde koalisyon içerisinde ülkeyi yönetmeye devam edin dedi. Biz bu mesajı uzlaşma kültürü olarak anladık, algıladık. Ama sorun şu ki biz ne kadar uzlaşmacı bir tavır da takınsak karşımızda kutuplaşan bloklaşan siyasi oluşumları hala görüyoruz. Ama her şeye rağmen koalisyonu kurmak için bütün gayreti göstereceğiz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…