Home GÜNCEL Cengiz Göral ölümünün 36. yıldönümünde anıldı

Cengiz Göral ölümünün 36. yıldönümünde anıldı

- Guncellenme Tarihi: 7 Temmuz 2015 10:31
4 min read
Cengiz Göral ölümünün 36. yıldönümünde anıldı için yorumlar kapalı
0

3 Temmuz 1979’da hain bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Bursa Barosu avukatlarından Mehmet Cengiz Göral, ölüm yıldönümünde Adliye Köyü’ndeki mezarı başında anıldı. 36 yıl önce 3 Temmuz günü silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Bursa Barosu avukatlarından Mehmet Cengiz Göral için Adliye Köyü mezarlığında anma töreni düzenlendi.

Törene merhum Cengiz Göral’ın annesi Renginaz Göral, eşi Ayhal Göral, kızı Özgür Sevgi Göral, kardeşi Metin Göral, Bursa Barosu Başkanı Av. Ekrem Demiröz, CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız, Çağdaş Hukukçular Derneği temsilcileri, baroya bağlı avukatlar, CHP’liler, Göral’ın yakınları ve sevenleri katıldı. Duygusal anların yaşandığı anma töreninde söz alan Bursa Barosu Başkanı Av. Demiröz, “Hayatlarımıza ya da ölümlerimize anlam kazandıran yaşadığımız ülkenin koşullarıdır. Keşke bu acıların, bu ölümlerin karşılığı şu anda yaşadığımız Türkiye fotoğrafı olmasaydı. Ama en azından burada bulunuşumuz bu amaçla canını yitirmiş bir insanın hala izinde ve anmak için ölüm tarihinde burada oluşumuz bu konudaki kararlılığımızı gösteriyor. Bundan vazgeçecek değiliz. Cengiz ağabeyimiz bunu duysun, bilsin istiyorum ve rahat uyusun” dedi.

IMG_1689

YILDIZ: CENGİZ GÖRAL BİR DEMOKRASİ ŞEHİDİDİR

CHP İl Başkanı Zafer Yıldız ise Cengiz Göral’ın insanlar için yaptıklarıyla birlikte unutulmaz olduğunu dile getirdi. “Ölümünün 36. Yılında bir insan hala anılıyorsa, hala hakkında güzel şeylerden bahsediliyorsa, işte yaşamın anlamı budur” diyen Yıldız şöyle devam etti: “Kendisiyle bugün annesi, eşi ve evlatları gurur duymalı, biz de insanlık olarak onunla gurur duyuyoruz. Kendisinin bir demokrasi şehidi olduğunu biliyoruz. Onun o azmi o mücadelesi hala devam ediyor.”

GÖRAL’IN ANNESİ DUYGULANDIRDI

Önceki Dönem Baro Başkanlarından Av. Yahya Şimşek, M. Cengiz Göral’ın mücadeleci kimliğini anlattı. ÇHD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Av. Atakan Arar da M.Cengiz Göral’dan bayrağı teslim aldıklarını ve mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. Göral’ın annesi ‘Ölürken de yaşıyor benim oğlum” sözleri anma töreninde duygusal anlar yaşanmasını sebep oldu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …