Home GÜNCEL Bulgaristan’da kardeşlik iftarı

Bulgaristan’da kardeşlik iftarı

- Guncellenme Tarihi: 6 Temmuz 2015 17:01
6 min read
Bulgaristan’da kardeşlik iftarı için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediyesi, Bulgaristan’daki kardeş şehirleri Kırcaali ve Omurtag ile Koşukavak kasabasında iftar yemeği düzenledi. İftar yemeklerinde farklı din, dilden insanlar aynı sofrada buluştu.

Balkanlarda iftar geleneğini yaşatmaya devam eden Osmangazi Belediyesi’nin, Bulgaristan’da düzenlediği iftar yemeklerine binlerce kişi katıldı. Müslüman topluluğun yanı sıra, farklı dinlere mensup insanların da aynı sofra etrafında buluştuğu iftar yemeklerinde kardeşlik mesajları verilirken, Ramazan ayında yoğun bir şekilde yaşanan birlik ve beraberlik duygularının sadece bir ay süresince değil, yılın on iki ayı boyunca sürmesi dileklerinde bulunuldu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın katılımıyla Koşukavak’ta düzenlenen iftar yemeğine Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi Kırcaali Milletvekilleri Mustafa Ahmet ve Erdinç Hayrullah, Koşukavak Belediye Başkanı Sabiha Mehmet, Mestanlı Belediye Başkanı Akif Akif, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Selimoğlu, Yunanistan Gümilcine eski Milletvekili Ahmet Hacı Osman, Yunanistan Kozlukebir eski Belediye Başkanı İbrahim Şerif ve Koşukavak Bölgesi Müftüsü Nasuf Nasuf ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Ramazan ayının birlik ve bereketini gerek Bursa’da gerekse de Balkanlarda yaşayan vatandaşlarla bir arada olarak geçirdiklerini ifade eden Başkan Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak Bursa’da Ramazan ayı boyunca dört farklı noktada vatandaşlarımız için iftar yemeği dağıtıyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza erzak yardımında bulunuyoruz. Bursa, Balkanlardan göç eden vatandaşlarımızla birlikte hızla büyüyor. Bizler bu büyüme ile Balkanlarda hayatını sürdüren vatandaşlarımıza ulaşabiliyor ve ecdat yadigarı topraklara hizmetler getirebiliyoruz. Ramazan ayında Balkanlarda yaşayan vatandaşlarımızla bir arada olabilmek adına her yıl iftar sofraları kuruyoruz. Bu sofralarda bereket ve kardeşlik var. Balkanlar bu birlikteliğe uzun yıllardır hasretti.

Ramazan ayının bu barış ve huzur ortamı inşallah sadece bir ay değil on iki ay süresince devam eder” dedi. Koşukavak Belediye Başkanı Sabiha Mehmet de, “Bu birlikteliği çok özlemiştik. İnşallah bu güzel ortam bozulmadan devam eder. Bizlerin bu iftar sofrasında bir arada olmasını sağlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Yunanistan Gümülcine eski Milletvekili Hacı Ahmet Osman da, “Bizler Türkiye’de, Bulgaristan’da ve Yunanistan’da yaşayan Türk vatandaşları olarak bir elmanın üç parçası gibiyiz. Bu üç parçayı bugün aynı sofrada buluşturduğu için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kırcaali Milletvekili Erdinç Hayrullah ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bu sofrada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu Koşukavak’ta Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ilk iftar yemeği. İnşallah gelenek haline gelerek uzun yıllar devam eder. Dinimiz ve dilimiz bizleri bir arada tutuyor. Birlik ve beraberlik duygularının en güzel şekilde yaşandığı Ramazan ayında, bu iftar sofrasında olmamızı sağladığı için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür ediyorum.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…