Home GÜNCEL Alzheimer Hasta Konuk Evi projesi hız kazandı!

Alzheimer Hasta Konuk Evi projesi hız kazandı!

- Guncellenme Tarihi: 1 Temmuz 2015 12:54
6 min read
Alzheimer Hasta Konuk Evi projesi hız kazandı! için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi ve Bursa’daki Lions Kulüplerinin ortak çalışmasıyla geçtiğimiz aylarda temeli atılan Alzheimer Hasta Konuk Evi’nin inşaat çalışmalarının hızlandırılması için ek protokol imzalandı. Protokol kapsamında merhum hayırsever Ercan Dikencik’in adı Nilüfer Belediyesi Lions Alzheimer Hasta Konuk Evi’nde yaşatılacak.

Nilüfer’de, çağın hastalığı ‘alzheimer’a yakalananlara hizmet verecek Alzheimer Hasta Konuk Evi için önemli bir adım daha atıldı. Nilüfer Belediyesi’nin tahsis ettiği 6 bin 500 metrekarelik alanda, Bursa’daki Lions Kulüplerinin çalışmasıyla temelleri atılan Alzheimer Hasta Konuk Evi’nin inşaat çalışmalarının hızlandırılması için ek protokol imzalandı. Nilüfer Belediyesi Başkanlık Makamı’nda imzalanan protokol kapsamında Nilüfer Belediyesi Lions Alzheimer Hasta Konuk Evi, merhum hayırsever Ercan Dikencik’in adını taşıyacak. Projenin bir an önce tamamlanması için özveriyle çalışan Lions Kulüplerine, katkı sağlayan Dikencik ve Terzioğlu ailelerine teşekkür eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Alzheimer Hasta Konuk Evi’nin önemli bir ihtiyacı karşılayacağının altını çizdi. Bozbey, “Alzheimer Hasta Konukevi’nin, gece ve gündüz toplam 300 hastaya hizmet verebilecek kapasitede olmasını planlıyoruz. İnşaatımızın hafriyat aşaması tamamlandı, temel betonları atıldı. Bu aşamada, Dikencik ve Terzioğlu Ailelerinin desteği ise bizi çok daha kısa sürede hedefimize ulaştıracak nitelikte. Bu protokolle, her iki aile inşaat maliyetinin yüzde 50’sine varan bir katkıyı bu anlamlı proje için ayırıyorlar. Böylelikle, aile büyükleri Merhum Ercan Dikencik’in adı da Nilüfer’de, böylesine topluma yararlı, adeta imece usulüyle yaşama geçirilecek projeyle sonsuza dek yaşayacak” diye kaydetti.

STK kamu işbirliğiyle bir an önce tamamlanacak

Sivil toplum-kamu işbirliğinin yaşamı nasıl güzelleştirebildiğini bir kez daha gözler önüne seren Alzheimer Hasta Konuk Evi için Lions 118 K Federasyonu’na bağlı 36 derneğin gelir sağlamak amacıyla canla başla çalıştığına dikkat çeken Bozbey, ‘ İnanıyorum ki hem Dikencik ve Terzioğlu ailelerinin katkısı hem de bundan sonra hayırseverlerin bağışları ve Lionsların çabaları sayesinde inşaatımız tahminlerimizden önce tamamlanacaktır. Ve Nilüfer Belediyesi Lions Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konuk Evi bir an önce hizmete açılacaktır” dedi. Lions 118 K Çevre Yönetimi Federasyon Başkanı Nejat Yahya da, “Annesini bu hastalıktan kaybetmiş biri olarak çok anlam verdiğim projenin hayata geçmesinden dolayı çok duygulu ve mutluyum. Bu projede toplumun önemli bir sorununa ışık tutacak” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Nilüfer Belediyesi Lions Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konuk Evi, gece ve gündüz toplam 300 hastaya hizmet verebilecek kapasitede hastalarının tüm bakımları üstlenilecek şekilde planlandı. Alzheimer Hasta Konuk Evi’nde demans ve özel bakım üniteleri, aktivite salonu, yemekhane, mutfak revir, kuaför, bakım odası aile odası, özel bakım odaları,  rehabilitasyon ve yoga salonları, masaj hidroterapi, sauna ve soyunma odaları, konferans salonu ile teknik servis yer alacak.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Vatandaşlardan Başkan Aydın’a Büyük İlgi

31 Mart Yerel Seçimlerinde Osmangazi Belediye Başkanı seçilmesinin ardından makamının kapı…