Home GÜNCEL Songül Öden Doğu Türkistan’daki işkencelere tepki gösterdi

Songül Öden Doğu Türkistan’daki işkencelere tepki gösterdi

- Guncellenme Tarihi: 30 Haziran 2015 13:13
3 min read
Songül Öden Doğu Türkistan’daki işkencelere tepki gösterdi için yorumlar kapalı
0

Doğu Türkistan’da Uygur Türkleri’ne yapılan baskı ve işkencelere BM Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye Temsilciliği’nin kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarının sesi ve yüzü Songül Öden ve oyuncu Maral Büyüksaraç sosyal medyada tepki gösterdi.

“ÇOCUKLAR ÖLDÜRÜLÜYORSA HEPİMİZ SUÇLUYUZ”

Doğu Türkistan’da baskı ve işkencelere yönelik son dönemde medyada ve özellikle sosyal medyada yaygın olarak kullanılan fotoğraflardaki görüntüler, Çin yönetimine tepkileri arttırdı. BM Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye Temsilciliği’nin kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarının sesi ve yüzü oyuncu Songül Öden, Twitter hesabından Türkçe ve İngilizce “Sessiz kalma” mesajını paylaştı. Öden, “Eğer dünyanın herhangi bir yerinde çocuklar öldürülüyorsa hepimiz suçluyuz. Doğu Türkmenistan ve K çocukları öldürülüyor… Sessiz kalma” diye yazdı.

“KİMSE Mİ SES ÇIKARMAYACAK”

Oyuncu Maral Büyüksaraç da, Twitter’deki profil fotoğrafını Doğu Türkistan bayrağı ile değiştirirken, buradaki eziyete son verilmesini istedi. Genç oyuncu, Doğu Türkmenistan’da çekildiği öne sürülen işkence gören çocuk ve yetişkinlerin fotoğrafları ile birlikte “Şu eziyete bir son. Bu nasıl bir düzen, nasıl bir ülke bu! Kimse mi ses çıkarmayacak. ya lütfen boş durmaktan vazgeçelim. Bu olaylara nasıl ses çıkarılmıyor?” mesajlarını paylaştı.

Kaynak:Haberler.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Şükrü Deviren Teşekkür Ziyaretlerine Başladı

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, hafta içi yoğun geçen hayırlı olsun ziyaretleri son…