Home GÜNCEL İznik göl sahiline uluslararası temizlik!

İznik göl sahiline uluslararası temizlik!

- Guncellenme Tarihi: 27 Haziran 2015 14:21
4 min read
İznik göl sahiline uluslararası temizlik! için yorumlar kapalı
0

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Belediye Meclis Üyesi Öner Erim ve “Ufukların Ötesinde” (Beyond the Horizons) isimli Avrupa Birliği projesi katılımcıları İznik Göl Sahilini temizledi.

Göl sahilinde Çevre Temizliğine dikkat çekmek üzere temizlik yapan Gönüllü Gençler Organizasyonu topluluğu “Ufukların Ötesinde” projesi kapsamında ilk çalışmalarını Göl Sahil temizliği ile yaparak dikkatlerini üzerine çekti.

Gönüllü Gençler Organizasyonu tarafından hazırlanan, Avrupa Birliği Bakanlığı Gençlik Merkezi Başkanlığı Ulusal Ajans tarafından kabul edilen ve, Bursa İznik Belediyesi yerel ortaklığı ile desteklenen “Ufukların Ötesinde” (Beyond the Horizons) isimli Avrupa Birliği Projesi İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezinde 24 Haziran ve 2 Temmuz 2015 tarihlerinde gerçekleşiyor.

İznik Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen projeye Türkiye başta olmak üzere, Romanya, İtalya, Portekiz ve Polonya’dan 30 kişi katıldığını belirten ve Çevreyi korumanın en güzel tarafının kirletmemek olduğunu da dile getiren Belediye Başkanı Osman Sargın “Proje kapsamında ilk etkinliklerini Göl Sahil temizliği üzerine yapmaları ve bizleri davet etmeleri sevindirdi. Gönüllü gençlerin sahil ve çevre temizliği hususuna dikkat çekmek üzere yaptıkları çalışma çok önemlidir. Her gelen her tarafa bir şeyler atarsa biz binlerce insanı da görevlendirsek bu temizliği sağlayamayız. Onun içindir ki bugün de bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. O da şudur, biz çevreyi kirletmezsek kirlenmez. Bu bilinç ve şuur ile başta enerji, gıda ve su kaynakları olmak üzere bunların gelecek nesillere daha Sağlıklı ulaştırmak zorundayız. Biz de hem ekonomiye destek, hem ekolojiyi koruma, hem de geleceği koruma adına çevreyi daha iyi yaşanılabilir bir hale getirmek zorundayız. Bizlerin rüyası yaşanabilir bir dünyayı gelecek nesillere bırakmaktır. Başta su, enerji ve gıda olmak üzere biyolojik zenginliklerin önemli ve nadir habitatların korunması gerekir” şeklinde konuştu.

Proje kapsamında ele alınacak Dağcılık konuları kapsamında İznik’in tarihi zenginliklerinin yanında doğal güzellikleri olan kanyonlarda ziyaret edilerek, çalışmalar yapılacağı belirtildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’dan TEKNOFEST’e Rekor Katılım

TEKNOFEST 2024 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali çalışmaları kapsamında düzenlenen &#…