Home GÜNCEL Tüyap’tan 2015 yılında 6 yeni fuar

Tüyap’tan 2015 yılında 6 yeni fuar

- Guncellenme Tarihi: 24 Haziran 2015 12:19
7 min read
Tüyap’tan 2015 yılında 6 yeni fuar için yorumlar kapalı
0

Almira Hotel’de düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde değerli basın mensupları ile bir araya gelen Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü; “2015 yılının ilk yarısında, Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 6 farklı konuda düzenlediğimiz Fuarlarda 4 kıta, 45 ülke ve 60 ilden 400 bine yakın ziyaretçiyi, 11 ülkeden 715 firma ve firma temsilciliğini ağırlayarak; Bursa ekonomisine ve ihracatına büyük katkılar sağlamaya devam ettik. 2014 yılının ilk yarısında düzenlediğimiz Fuarlara baktığımız zaman katılımcı firma sayısında % 10 artış oranı olduğunu görmekteyiz.

Nitelikli fuarları ile öne çıkan Bursa şehri; üretim değerleri, bölgeden yapılan ihracat ve yurtiçi pazar payı dikkate alındığında tüm sektörlerin ihtiyaç duyduğu büyük bir pazarı teşkil etmektedir. Bu özelliklere sahip Bursa’da; 2002 yılından 2015 yılının Mayıs sonuna kadar 29.222 firma ve firma temsilcilinin katılımı ile düzenlediğimiz 228 fuar projesi ile değişik coğrafyalardan gelen 8.110.439 ziyaretçiyi, sektördeki 14 yıllık deneyimimiz ile ağırladık.” dedi.

Takvimin İkinci Yarısında da 4 Yeni Fuar Var

Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. olarak yılın ikinci yarısına güçlü ve yeni projeler ile başlayacağız. İlk yarıda; 28 – 31 Mayıs tarihleri arasında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile ilk kez organize edilen Ev & Stil Fuarı’na ilave olarak 4 farklı konuda yeni fuarlar düzenleyeceğiz.

Fuar takviminin ikinci yarısından itibaren ilk kez düzenleyeceğimiz COHO CONTRACT HOTEL EXPO BURSA Hotel, Restoran, Hastane, İkram Endüstrisi Fuarı ve İş Kontratları Fuarı, hizmet sektöründe faaliyet gösteren gelişime açık, yenilikleri takip etmeye önem veren ve kullanmakta olduğu ekipmanları yenilemek isteyenlerle, sektöre giriş yapmak isteyenleri nitelikli ürünler ve güçlü tedarikçiler ile ulusal ve uluslararası platformda bir araya getirerek efektif iş bağlantıları kurmayı hedeflemektedir.

Bu Fuarın ardından 25 – 28 Kasım 2015 tarihleri arasında yine ilk kez organize edeceğimiz diğer Fuar ise BURSA BLOK MERMER FUARI’dır. Sektörel bazda organize edilen fuarlardan farklı olarak, Bursa’da düzenlenecek Blok Mermer Fuarı, sergileyeceği binlerce blok ve bir araya getireceği yüzlerce üretici ile sadece Türkiye’de değil dünyada bir ilk olmayı hedeflemektedir. Aralık ayında düzenleyeceğimiz “Bursa Endüstri Zirvesi” Fuarları arasında da iki yeni fuar projesi yer almaktadır. 10 – 13 Aralık 2015 tarihleri arasında eş zamanlı gerçekleşecek İŞ VE İŞÇİ SAĞLIĞI, GÜVENLİĞİ VE EKİPMANLARI FUARI ile BURSA DEMİR ÇELİK FUARI ile güçlenen zirve, bu yıl da üretimin her safhasında ihtiyaç duyulan, imalat endüstrilerinin tüm süreçlerini tek çatı altında toplayarak Ülkemizin en önemli sanayi buluşmalarından biri olacak.

Sanayi kenti, tarihi ve kültür doğa kenti olan Bursa’nın ülke genelinde düzenlenen verimli ve büyük buluşmalara ev sahipliği yapan fuarları gerçekleştirmesinde önemli paya sahip olan, desteklerini esirgemeyen kurum ve kuruluşlardan T.C. Ekonomi Bakanlığı’na, T.C. Bursa Valiliği’ne, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne, KOSGEB Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’na, Meslek Odaları’na, tüm sivil toplum kuruluşlarına, tüm çözüm ortaklarımıza, değerli basınımıza ve Bursa halkına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ayrıca belirmek isterim ki; Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte hareket ederek, fuarlara yurtdışından farklı coğrafyalardan alım heyetleri organize ediyor, güçlü olduğumuz sektörlere yönelik yeni projelerler gerçekleştiriyoruz. Güzel sonuçlar doğuran bu birliktelik ile Bursa’nın tanıtımında, sanayicilerinin yeni pazarlara ulaşmasında öncülük ettiğimiz için Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’na ayrıca teşekkür ediyorum.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da ‘Dönüşüme Cam Doğaya Can’

Yıldırım Belediyesi, ‘Dönüşüme Cam Doğaya Can Projesi’ kapsamında, 7 ayda 90 ton atık cam …