Home GÜNCEL Nilüfer’de Ramazan Şenliği Turgay Başyayla ile başladı

Nilüfer’de Ramazan Şenliği Turgay Başyayla ile başladı

- Guncellenme Tarihi: 20 Haziran 2015 13:16
4 min read
Nilüfer’de Ramazan Şenliği Turgay Başyayla ile başladı için yorumlar kapalı
0

Nilüfer’de bir ay boyunca sürecek olan Ramazan Şenliği coşkuyla başladı. Şenliklerin ilk gecesinde sevilen sanatçı Turgay Başyayla Cumhuriyet Meydanında verdiği konserle hayranlarını mest etti.

Nilüfer’de Ramazan bu yıl da geleneklere uygun, dayanışma ve coşku içinde geçiyor. Her yıl farklı bir mahallede Ramazan Sokağını açan Nilüfer Belediyesi, bu yıl etkinlikleri İhsaniye Mahallesinde Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’na taşıdı. Nilüfer Belediyesi Anadolu Arastası bünyesindeki hemşehri derneklerinin katılımcısı olduğu Ramazan Sokağında bu yıl 48 dernek stant açarak yörelerinin hem lezzetlerinden hem de kültürel değerlerinden örnekler sunuyor. Geleneklerin yaşatıldığı Ramazan Sokağında düzenlenecek konserler, orta oyunları ve söyleşilerle halka ramazanın tadını yaşatılacak.

Anadolu’nun dört bir yanından renklerin buluştuğu Ramazan Sokağı’nı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey eşi Seden Bozbey ile birlikte gezdi. Stantları tek tek gezen Başkan Bozbey ve eşi, vatandaşlara “hayırlı ramazanlar” diledi ve sohbet ettiler. Başkan Bozbey ve eşi Seden Bozbey bazı stantlarda süprizlerle karşılaştılar. Düzenlenen gösteri ve konseri de izleyen Başkan Bozbey tüm halkı ramazan ayının tadını en güzel şekilde yaşamak için bir ay boyunca çeşitli etkinliklere sahne olacak Ramazan Sokağı’na davet etti.

Coşturan konser

Halkın büyük ilgi gösterdiği Ramazan Sokağı’nda hem büyükler hem de küçükler için gösteriler vardı. Çocuklar sahnede yapılan balon şov ile keyifli anlar yaşadı. Eğlence Türk Halk Müziği’nin sevilen sesi Turgay Başyayla’nın sahne almasıyla daha da arttı. Söylediği türkülerle Anadolu rüzgarı estiren Başyayla, hayranlarını coşturdu. Bazı izleyiciler sahneye çıkarak Başyayla ile birlikte harmandalı oynadı. Başyayla söylediği ilahilerle de gecede manevi coşkuyu doruğa çıkardı. Müziği ve sergilediği oyunlarla izleyenlerden büyük alkış alan ünlü sanatçıya gecenin sonunda Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman, çiçek vererek konser için kutladı.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Özdemir’den Yoğun Mesai

Göreve geldiği ilk günden bu yana çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Nilüfer Belediy…