Home GÜNCEL Mudanya’da Ramazan Şenliği başladı

Mudanya’da Ramazan Şenliği başladı

- Guncellenme Tarihi: 25 Kasım 2016 15:38
3 min read
Mudanya’da Ramazan Şenliği başladı için yorumlar kapalı
0

Mudanya Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri kapsamında Uğur Mumcu Kültür Merkezi yanında kurulan Ramazan Sokağı’ndaki gösteri ve ikramlar büyük ilgi gördü.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Eşi Gülbahar Türkyılmaz, Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay ve Eşi Mürvet Ay, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda Mudanyalı hemşehrimiz katıldı. 7’den 77’ye herkesin büyük ilgi gösterdiği Ramazan Sokağı’nda ilk olarak fasıl grubu sahne aldı. Birbirinden güzel eserleri seslendiren fasıl grubunun ardından Hacivat ve karagöz gölge oyunu, orta oyunu, skeçler, yarışmalar ve daha birçok etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliklerin yanı sıra Ramazan Sokağı’nda geleneklerimizin yaşatılması amacıyla kurulan ve ücretsiz olarak dağıtılan Osmanlı şerbeti, pamuk şekeri ve macun, Mudanyalı hemşehrilerimizin büyük beğenisini topladı.

Etkinlikte konuşma yapan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, birlik ve beraberliğin, dayanışma ve yardımlaşmanın en güzel örneklerinin bir arada yaşandığı Ramazan ayını, Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya’ya yakışır bir şekilde idrak ettiklerini vurgulayarak, “Ramazan ayı boyunca geleneklerimizin yaşatılması amacıyla ilkini bu akşam gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimiz kapsamında orta oyunundan, Hacivat-Karagöz’e kadar birbirinden güzel gösterilerin sunulduğu Ramazan Sokağı’nda, Mudanyalı hemşehrilerimizin büyük bir keyif alarak vakit geçirmelerinden büyük mutluluk duydum. Ayrıca, Mudanya Belediyemiz tarafından iftar çadırlarımız Mudanya’da eski Koç Restoran’da, Güzelyalı’da ise Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde kuruluyor. Tüm Mudanyalı hemşehrilerimizi iftar çadırlarımıza da bekliyoruz” diye konuştu.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da “21. Yüzyılda Öğretmen Olmak” Konulu Panel Gerçekleştirildi

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Uludağ Üniversitesi’nin iş birliğinde gerçekleşti…