Home GÜNCEL Akademi Yıldırım’da mezuniyet coşkusu

Akademi Yıldırım’da mezuniyet coşkusu

- Guncellenme Tarihi: 20 Haziran 2015 11:21
5 min read
Akademi Yıldırım’da mezuniyet coşkusu için yorumlar kapalı
0

Yıldırım Belediyesi’nin öncülüğünde hayata geçirilen Akademi Yıldırım’ın ilk mezunları Balkan Turu ile ödüllendirilirken, törende konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İhtiyacımız olan ilim ve irfan sahibi nesillerin yetişmesi için çalışıyoruz” dedi.

Yıldırım Belediyesi, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Akademi Yıldırım’ dan 300 öğrenci başarı ile mezun oldu. Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Akademi Yıldırım sertifika törenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdulkadir Karlık, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Baki Efe, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ahmet Tilci, kursiyerler ve aileleri katıldı. Sertifika töreninde konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Öğrencilerimizi seçkin yazar ve akademisyenlerle buluşturduğumuz Akademi Yıldırım ilk mezunlarını verdi. Orta eğitim düzeyindeki öğrencilere verilen eğitimler sonunda 300 öğrencimiz önemli kazanımlar elde etti” diye konuştu.

İLİM VE İRFAN SAHİBİ BİR NESİL…
Günün koşullarında okulda alınan eğitimin yeterliliğinin tartışıldığını aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yeni nesil gençlerimizin dünyayı, anı da takip ediyor olması lazım. Çok üst düzey bilgi sahibi olabilirsiniz ama kişilik sahibi olmanın sadece okul eğitimi ile sınırlı kalmaması lazım. Eğitim kadar önemli bir sermaye yoktur. Sizin ailelerinin size bırakacağı en iyi miras iyi bir eğitim almanızdır” şeklinde konuştu. İlim olgusunun önemli olduğunu da söyleyen Başkan Edebali, “İlim sahibi olmak yetmiyor. İlim herkese gerekir; ama bizim yapmak istediğimiz şey gençlerimizin ilimin yanında irfan sahibi olmasını da sağlamak. Bizim hem ilim hem de irfan sahibi bir nesle ihtiyacımız var” dedi.
30 ÖĞRENCİYE BALKAN TURU
Akademi Yıldırım’ın oluşmasına katkı koyan Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger’e ve Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Baki Efe’ye teşekkür eden Başkan Edebali, “En büyük alkışı da teşekkürü de şüphemiz öğrencilerimiz hak ediyor. Bu projeye önem vererek katıldıkları için öğrencilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  Açılış konuşmalarının ardından Başkan Edebali, Akademi Yıldırım öğrencilerine sertifikalarını verdi. Daha sonra ise yapılan çekiliş ile 30 öğrenci Balkan Turu’na katılmaya hak kazanırken, diğer öğrenciler ise Türkiye’nin farklı illerine düzenlenecek gezilere katılacak.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …