Home GÜNCEL CHP’li ve MHP’li üyeler meclisi terk etti!

CHP’li ve MHP’li üyeler meclisi terk etti!

- Guncellenme Tarihi: 12 Haziran 2015 11:09
11 min read
CHP’li ve MHP’li üyeler meclisi terk etti! için yorumlar kapalı
0

Gemlik Belediye Meclisi’nin Haziran ayının ilk Çarşamba günü yapılması gereken meclis toplantısı bir hafta sonraya ertelenince ortalık karıştı. Ertelenen toplantıyı yasalara aykırı bulan CHP’li ve MHP’li Belediye Meclis üyeleri, kararı protesto için meclisi terk ettiler.

Belediye Meclisi toplantısı Çarşamba günü saat 17.oo de Ömer Kahraman Belediye Ek Hizmet binasında Belediye Başkanı Refik Yılmaz tarafından açıldı.

Muhalefet partileri meclis açılışından sonra gündem dışı söz istedi.

CHP adına söz alan grup sözcüsü Özgür Aksoy, Belediye Meclisi toplantısının yasaya göre geçtiğimiz hafta toplanması gerektiği halde Başkanın toplantıyı bir hafta erteleme sinin yasaya aykırı olduğunu, hukuksuzlukların sürekli hale geldiğini belirterek, “Bu toplantı olağan değil olağanüstü toplantı olarak tutanaklara geçmelidir. Sizi bugüne kadar sürekli uyardık. Hukuksuz keyfi kararlar aldığınızı bu kürsüden dile getirdik. Aldığınız hukuksuz kararları yargıya taşıdık, açılan davaları kazandık. Bugün bu toplantı kararınız bardağı taşıran son damla dır.” dedi.

Özgür Aksoy, konuşmasında Ocak aynında Belediye Meclisi’nde alınan bir kararla dernekler ve vakıflarla Gemlik Belediyesi’nin ortaklaşa yapacakları ortak projelerin meclis kararı ile gerçekleşmesi gerektiğini, ancak, AKP’li meclis üyelerinin çoğunluğuna güvenilerek, meclisin by-pas edilerek bu konulardaki tüm yetkilerin Belediye Başkanına devredilmesinin hukuksuz olduğunu belirterek, “Konuyu mecliste dile getir dik. Ama kendimizi size anlatamadık. Son çare olarak konuyu yine yargı ya taşıdık. Belediye meclisinin yetkileri devredemeyeceği gerçeği ile dava aç tık. İdari Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.” dedi.

Aksoy, daha sonra eski Belediye başkanı Fatih Mehmet Güler’e yapılan hukuksuzlukları dile getirdi. Danıştay 8. Dairesi’nin verdiği kararı hatırlatarak, Güler’e yapılan hukuksuzluklardan geçmiş Belediye meclisindeki AKP’li meclis üyelerinin sorumlu olduğunu belirterek, “Geçmiş dönemde Gürsu Belediyesin de yolsuzluk oldu,

Belediye başkanı görevden alınmadı çünkü AKP’liydi. Karacabey belediye sinde yolsuzluk oldu yargılama sonuna kadar AKP’li belediye başkanı görevinden alınmadı sonunda 5 yıl ceza aldı. İş CHP’li Gemlik belediye başkanına gelince savcılığın başlattığı soruşturma sonucu hakkında tutuklama kararı olmadığı hal de görevden uzaklaş tırıldı. Bu konuyu sizin vicdanınıza bırakıyorum.” dedi.

Geçmiş dönemde Belediye başkanvekilliği için yapılan 2. seçimlerde de yapı lan transferle Refik Yılmaz’ın belediye başkanvekilliğini kazanması üzerine Danıştay’a dava açtıklarını, bu davanın gecikerek geçtiğimiz ay sonuçlandığını söyleyen Özgür Aksoy, “15 günde bitirilmesi gereken seçimler uzamıştır. Burada da yasaya uyulmama konusu tarafımızdan yargıya götürülmüştür. Danıştay bu seçimle ri de geçersiz kılmıştır. Böylece geçmiş dönemde Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz’ın aldığı tam kararlar geçersizdir, kıydığı tüm nikahlar geçersizdir. Aldığı maaşlar tartışmalıdır. Sizler hukuksuzluğu alışkanlık haline getirdiniz. Doğru olmadığını bildiğiniz halde AKP’li meclis üyeleri de hukuksuz kararlara el kaldırıyorsunuz. Siyaseti öne çıkararak görev yapıyorsunuz. Bu andan itibaren hukuksuzlukları protesto etmek için meclisi terk ediyorum. Sizleri de terk etmeye çağırıyorum.” dedi.

Aksoy’un meclis salonundan çıkması üzerine CHP’li  üyelerde meclisi terk ettiler.

MHP Grup sözcüsü Osman Doğan söz alarak, belediye Meclisinin bugün yapılan toplantısının yasal olmadığını, yasaya göre Meclis toplantılarının her ayın ilk haftası yapılması gerektiğini hatırlattı.

Doğan, eski Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler hakkındaki yeni Danıştay kararının mecliste okunmasını istedi.

“Aleyhte kararları okuyorsunuz, bu kararı da okumalısınız” dedi.

Ardından MHP’li üyeler de meclisi terk ettiler.

MHP ve CHP’li Meclis üyeleri daha sonra Meclis Salonunun dış kapısı önünde bir basın toplantısı düzenleyerek AKP’li belediye başkanının belediye meclisini yasalara uygun bir şekilde yönetmeye davet ettiler. Basın toplantısında şu görüşlere yer verildi:

“Gemlik Belediyesi Meclisinde yapılan toplantı yasalara aykırı bir toplantıdır. Belediye Kanunu gereği her ayın ilk haftasında yapılması gereken meclis toplantısı hiçbir mecburiyet yokken, Belediye Başkanı Refik yılmaz tarafından tamamen keyfi bir biçimde bugüne ertelenmiştir. AKP’li belediye başkanının ve AKP’li meclis üyelerinin belediye meclisindeki yasaya aykırı davranışları ilk kez bugün olmuyor. Bugün olan hukuksuzluk belki de en hafif olanıdır. Ama, bardağı taşıran damla olmuştur. Meclisteki bu hukuksuzluklara MHP ve CHP’li meclis üyeleri olarak seçildiğimiz günden beri mücadele ediyoruz. Yaptığımız muhalefete bazen davalar açmak suretiyle hukuksuzluklarla mücadele ediyoruz. Şimdiye kadar açtığımız hiçbir davayı kaybetmedik. Her meclis toplantısında söz alıp anlatıyoruz. Anlattığımız konuları anlamak istemediler. Yanlış yapıyorsunuz dedik dinlemediler. Gemlik Belediye Meclisi yasaların askıya alındığı bir yapı halini almıştır. AKP’nin hukuk tanımaz politikaları, keyfi uygulamaları ‘Ben yaptım oldu zihniyeti en tipik haliyle Gemlik Belediye yönetiminde de kendini göstermektedir. Bugün de yasa gereği her ayın ilk haftası toplanması gereken meclis keyfi biçimde toplantıya çağırılmış, geçen hafta alınması gereken kararlar hiçbir neden yokken bir hafta gecikmiştir. Kamu zararı oluşmuştur. Bu hukuksuzlukları Gemlik halkına duyurmak adına meclis toplantısını terk ettik. Mecliste görüşülecek konuların takipçisi olacağız. Belediye yönetmek ciddiyet ister, disiplin ister. Burası Ali Baba’nın Çiftliği değil, Gemlik Belediyesi Meclisi’dir.  AKP’li belediye yönetimini Belediyeyi ve meclisi yasalara uygun yönetmeye davet ediyoruz.”

Kaynak: Gemlik Körfez gazetesi

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…