Home GÜNCEL CHP 7 HAZİRAN’DA İKTİDAR!

CHP 7 HAZİRAN’DA İKTİDAR!

- Guncellenme Tarihi: 14 Mayıs 2015 23:19
17 min read
CHP 7 HAZİRAN’DA İKTİDAR! için yorumlar kapalı
0

Yaşanacak bir Türkiye geliyor” sloganıyla seçim çalışmalarına hız kazandıran Cumhuriyet Halk Partisi, hazırladığı seçim bildirgesiyle dikkat çekiyor.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız , CHP’nin ayrıştırmaya, ötekileştirmeye son vereceğini, bu olumsuzluğu düzeltmek için 7 Haziran seçimlerinde herkesin siyaset üstü bir anlayışla sandığa gitmesi gerektiğini ifade etti.

Kritik bir seçime hazırlanan Türkiye’nin genel durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türkiye’nin genel durumunu şu şekilde özetlemek gerekiyor; umudunu kaybetmiş, birbirine inancı kalmamış, devletin içerisindeki bütün kurumlara güveni, inancı sarsılmış bir halk var. Bugün ne adalet sistemine güvenebiliyoruz ne hastanede doktora ne okulda öğretmene ne de sokakta polise güvenebiliyoruz. Elbette ki bir ülke demokrasi konuşulacaksa, savunulacaksa ülkede kendini ifade edebile değişik düşüncedeki partilerin de olması gerekiyor. Onun dışında ülkeyi diktatörler yönetir. Bu partilerin de kendilerini temsil etmesi gerekiyor, demokrasi budur. Ve buna saygı gösterilmesi gerekiyor, insanlar sandığa gittiği zaman sandıktan çıkan sonuca herkesin saygı göstermesi gerekiyor ama sandıktan istediği başarıyı elde edememiş ya da istediği başarıyı yakalamış partinin de diğerlerine saygı göstermesi gerekiyor. Bugün Türkiye’nin yüzde 68’i, yüzde 32’nin vermiş olduğu oy ile yönetiliyor. Bu durum gerçek bir temsiliyet değil, biz buna karşı değiliz ancak karşı olduğumuz taraf şu; öteki olmak istemiyoruz, bütün gayretimiz, çabamız bu. Biz aynı ortamlarda yaşıyoruz, çocuklarımız aynı okula gidiyor, aynı pazardan alışveriş yapıyoruz, aynı oyun alanlarında çocuklarımız oynuyor, aynı apartmanda kalıyoruz, farklı partilerdeyiz ama aynı ülkede yaşıyoruz siyasi görüşlerimizden dolayı öteki olmamalıyız. Birbirimize düşman edilmemeliyiz. Mevcut iktidar bu zamana kadar ne yaptı, kendi saflarını güçlendirmek için kendi üyelerini kendi etrafında oluşturmak için böyle bir ayrıştırma yaptı ve insanları ötekileştirdi. İnsanların birbirine inancı kalmadı. Bir kaç gün önce yaşamış olduğumuz adliye olayı var, verilen karar yanlıştır, doğrudur bu ayrı bir şey ama işine geldiği zaman doğru gelmediği zaman yanlış demek olmaz, bizim itirazımız buna. Biz hukuktan yanayız. Herkesin kesinlikle ve kesinlikle inandığı, güvendiği bir adalet sisteminin olmasını istiyoruz. Güçler ayrılığının iyi bir şekilde işlemesinden yanayız. Bu ülkede başka türlü yaşayamazsınız. İlk yapılması gereken şey, güven ortamının sağlanması, insanların birbirine güvenmesini sağlamaktır. Bunun içinde güvenli bir hukuk sisteminin, adalet sisteminin olması gerekiyor. Çünkü birileri bir şey yaparken diğerlerinin onu denetlemesi, denetleyebilmesi, hesap sorabilmesi gerekiyor eğer halk adına, ülke adına yapılabiliyorsa denetleyebilinmesi gerekiyor. İşte bunları hepsi bu ülkede unutuldu. Öyleyse bu ülke artık yaşanılabilir bir ülke olmaktan giderek uzaklaşıyor. Bunu düzeltmenin yolu önümüzdeki 7 Haziran seçimlerinde herkesin siyaset üstü bir anlayışla sandığa gitmesi lazım bu çok önemli.

Peki CHP İl teşkilatı olarak Bursa’daki çalışmalarınız nelerdir?

Biz kimin ne yaptığına bakmıyoruz, önümüzde 30 günlük bir süreç var. Cumhuriyet Halk Partisi’nin hazırlamış olduğu bir seçim bildirgesi var. Cumhuriyet Halk Partisi’nin büyük bir titizlilikle, Türkiye gerçeklerinin göz önünde bulundurarak hazırlamış olduğu bir bildirge, biz bu bildirgede yer alan maddeleri kaynaklarıyla beraber halkımıza anlatmaya çalışıyoruz. Genel başkanımız, il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, vekillerimiz, vekil adaylarımız gerek ulusal basında gerek yerel basında olsun bu bildirgenin maddelerini anlatmaya çalışıyor. Türkiye’de güven ortamının sağlanması, yaşam koşullarının yükseltilmesi anlamında çalışmalar yapıyor, projeler geliştiriyoruz. Hepimizin ortak bir isteği var daha iyi yaşamak istiyoruz. Biz çalıştıklarımızla, çalıştırdıklarımızla hep beraber huzur içerisinde adil bir gelir dağılımının olduğu bir ortamda yaşamak istiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin belli söylemleri var emekli için, taşeron işçi için, asgari ücretle çalışan işçi için, borcu olan vatandaşlar için, evi olmayanlar için. Bu ülkenin milli gelirinin, gayri safi milli hasılatın yüzde 2.9’unu ya da yüzde 3’ünü ben halkımın refahı için kullanacağım diyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yapmak istediği şey bu. Biz Bursa’da bunu yapmak istiyoruz. Çalışma arkadaşlarımızla, adaylarımızla, gönüllülerimizle olsun bunu konuşuyoruz ve bu süreçte bunu anlatmaya çalışıyoruz. Bize sataşanları dikkate almıyoruz, biz onların peşinde değiliz, biz yapmak istediklerimizi halkımıza anlatmaya çalışıyoruz. Üslubumuzu, terbiyemizi bozmadan herkesle iletişim kuruyoruz. Mitingimiz 23 Mayıs tarihinde Gökdere miting alanında gerçekleşecek. Çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor.

ERDOĞAN BİZİ AYRIŞTIRIYOR!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 400 milletvekili ile ilgili söylemlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ben sayın Cumhurbaşkanımızın samimi olduğuna inanmıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın burada bir siyasi partinin genel başkanı gibi davrandığını görüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız bu ülkede halen ayrıştırmaya, ötekileştirmeye devam ediyor, bu durum beni Cumhuriyet Halk Partisi’nin İl Başkanı olarak değil bir vatandaş olarak rahatsız ediyor. Bu üslubundan, davranışından bir an önce vazgeçmesi gerekiyor, bu ülkenin hukuk devleti olduğunu, bu ülkede güçler ayrılığı olduğunu ve bunun daha sağlam, daha doğru bir şekilde yapılması için mücadele edileceğini anlaması gerekiyor.

CHP 7 HAZİRAN’DA İKTİDAR!

CHP’nin Bursa’daki milletvekili hedefi kaç?

Bizim 2011 gelen seçimlerinde aldığımız bir oy var, 2014 yerel seçimlerinde aldığımız bir oy var ve bunu belli bir randa yükseltmişiz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Bursa’da 7 milletvekilinin altında milletvekili alırsa bu başarısızlık olarak değerlendireceğim. Ben göreve geldiğim günden beri haykırıyorum, 7 vekilin altı başarısızlıktır. Başarısız olursak oturup düşüneceğiz ve gerekeni yapacağız. 7 vekil başarısızlık değil ama 7’nin altı başarısızlıktır. Saha çalışmalarında insanlar artık bir takım doğruların, olumsuzlukların farkında vaat edilen şeylerin gerçekçi olduğunun insanlar fakında. İnsanlarda güven kaybı oluştuğu için telefonum dinleniyor mu, anket yaparken acaba bunu hangi parti yaptırıyor endişesi yaşıyor, insanlar kullanacağı oyunun rengini göstermemeye çalışıyor. Bu durum neden oluştu çünkü baskı, sindirilmişlik, umutsuzluk, inançsızlık var. Anket yönünde yapılan çalışmalar varsa gerçeği yansıtmıyor, gerçek sandıkta ortaya çıkacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi 7 haziran akşamı bu ülkenin iktidarı olacaktır. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, bu ülkenin yeni başbakanı olacaktır.

HDP ilk defa parti olarak seçimlere giriyor ve barajı aşıp aşmayacağı tartışılıyor. Kulislerde

konuşulan bir iddia ise CHP’nin HDP’ye destek vereceği bu iddia hakkında ne düşünüyorsunuz?

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak hiç bir partiye nema vermeyiz. Bu söylem doğru değildir, gerçek ve akıl dışıdır. Bizim HDP’in barajı geçip geçmeyeceği konusunda bir düşüncemiz yok. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak varız, bizim gündemimizin hiç bir noktasında, çalışma arkadaşlarımızın hiçbirinde böyle bir düşünce yok. Çünkü bu bir algı operasyonu, böyle bir algı oluşturulmaya çalışıyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin Büyük Millet Meclisi’nde her siyasi anlayışın kendisini temsil etmesinden yanayız. bunun içinde söylüyoruz, biz iktidar olduğumuzda kimsenin baraj derdi olmayacak. Barajı kaldıracağız ya da çok aşağıya çekeceğiz, Avrupa standartlarının altına çekeceğiz. Bu bizim seçim bildirgemizde var. Biz bu anlamda baraj sorunu yaşayan bütün partilerin umuduyuz aslında. bu ülkede demokrasinin hakim kılınması isteniyorsa, düşüncelerin kendisini temsil etmesi düşünülüyorsa Cumhuriyet Hak Partisi’nde buluşup, partimizi iktidara taşımalı ve bunun için mücadele etmemiz gerekiyor.

Bursa’da seçime giren bütün siyasi parti yöneticilerinin, bütün milletvekili adaylarının saygı ve insanlık değerleri ölçüsünde hareket etmelerini ve bu süreci bu şekilde yürütmelerini istiyorum. Ben Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı olarak bunu sağlamak için elimden gelenin fazlasını yapacağım. Saygı, hoşgörü ve odağından insan olan bir anlayış çerçevesinde hareket etsinler. Seçime girecek bütün partilere başarılar diliyorum.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…